Aloittavan yrityksen rahoitus ja yrityslaina uudelle yritykselle

Yrityslaina uudelle yritykselle mahdollistaa yritystoiminnan vakiinnuttamisen, yrityksesi kasvun, uusien työntekijöiden palkkaamisen ja esimerkiksi uusiin laitteisiin investoinnin. Tässä oppaassa avaamme tarkemmin erilaisia rahoitusvaihtoehtoja aloittaville yrityksille ja uusille yrittäjille Suomessa. 

Tarvitsetpa sitten yrityslainaa näihin tarkoituksiin tai johonkin muuhun, kannattaa sinun arvioida yrityslainan kustannukset yritys lainalaskurin avulla.

Kun yrityksesi on ollut toiminnassa vähintään 6 kuukauden ajan, on sinun mahdollista saada rahoitusta uudelle yritykselle CapitalBoxin kautta.

Voit selvittää yrityksesi rahoitusmahdollisuudet ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Sähköpostilla pyrimme vastaamaan 12 tunnin sisällä.

Kun olet yhteydessä asiantuntijoihimme, niin pystymme laatimaan juuri sinun yrityksellesi räätälöidyn yrityslainatarjouksen. Voit myös varata ilmaisen puhelinkonsultaation aloittavan yrityksen yrityslainatarpeita ja rahoitusta varten. 

 

Varaa ilmainen puhelinaika

 

 

Millä ehdoin myönnämme rahoitusta ja lainaa uudelle yritykselle?

Yrityslaina uudelle yritykselle myönnetään kokonaisharkinnan perusteella. Taataksemme vakuudettoman ja turvallisen yrityslainan aloittavalle yritykselle, olemme asettaneet tiettyjä ehtoja aloittavan yrityksen rahoitukselle. 

Capitalboxin edellytykset vakuudettoman yritysrahoituksen myöntämiselle ovat seuraavat: 

  • Yritystoimintasi on ollut käynnissä vähintään 6 kuukautta.
  • Yrityksesi vuosittainen liikevaihto ylittää 25 000 € rajan.
  • Kaikki yrityksen omistajat asuvat vakituisesti Suomessa.
  • Yritykselläsi on suomalainen pankkitili.
  • Yrityksen fyysinen osoite sijaitsee Suomessa.

Asiantuntijamme laativat yrityskohtaisen tarjouksen uusille yrityksille, minkä vuoksi tarvitsemme myös joitakin lisätietoja yrityksen toiminnasta ja omistajista. 

 

Miten aloittavan yrittäjän rahoituspäätös arvioidaan? 

Uuden yrittäjän ja aloittelevan yritystoiminnan rahoituspäätös perustuu riskien arviointiin, jossa arvioidaan omistajayrittäjän varallisuuteen ja aiempaan yrittäjyyteen liittyviä seikkoja, koska uudella yrityksellä ei vielä ole pitkää liiketoimintahistoriaa tai tilinpäätöstietoja. 

Uuden yrittäjän taloudellinen vastuu ja asema ovat merkittävässä roolissa, kun yrittäjä hakee rahoitusta aloittavalle yritykselle. Niin ikään yritysmuoto voi vaikuttaa yrittäjälle myönnettävään rahoitukseen, sillä esimerkiksi osakeyhtiöissä osakkailla on rajoitettu vastuu yhtiön veloista. 

Voit hakea joustavaa ja vakuudetonta yrityslainaa uudelle yritykselle helposti verkossa. Capital Boxin yrityslaina on suunniteltu erityisesti pienten ja keskisuurten yrityksien tarpeita ja kehittämistä varten tarjoamaan lisää käyttöpääomaa aloittaville yrityksille. Myös pieni yrityslaina järjestyy Capitalboxin kautta helposti.

Heti kun yrityslainahakemuksesi on vastaanotettu, laina-asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä, ja saat lisätietoja rahoituksen ehdoista sekä lainahakemuksen etenemisestä.

 

HAE LAINAA

 

Mitkä ovat suosittuja uuden yrityksen rahoituslähteitä Suomessa? 

Aloittavan yrittäjän rahoitukseen ja uuden yrityksen perustamisen rahoitukseen on Suomessa tarjolla monia erilaisia rahoituslähteitä. Esittelemme seuraavassa suosittuja uuden yrityksen lainavaihtoehtoja ja aloittavan yrityksen rahoitusmahdollisuuksia.

Tutustu myös – yrityksen rahoitusvaihtoehdot vertailussa

Suosituimpia uusien yrityksien rahoitusvälineitä ovat ainakin TE-toimiston starttiraha, vakuudeton yritysrahoitus, vakuudellinen tai pankista haettava yrityslaina, Finnveran takaama tai rahoittama yrityslaina, Business Finland rahoitus sekä yrittäjän henkilökohtainen laina.

 

TE-toimiston starttiraha – tuki yrittäjälle, ei varsinainen laina

Starttiraha on aloittavan yrittäjän tukiraha, jonka perimmäinen tarkoitus on taata uuden yrittäjän toimeentulo yrityksen toiminnan aloitusvaiheessa, kun sitä vielä vakiinnutetaan. Kysymyksessä ei ole teknisesti laina yrityksen perustamista varten.

Starttirahan tarkoitus on siis parantaa uuden päätoimisen yrittäjän mahdollisuuksia selvitä perustamisvaiheen yli, jolloin toiminta ei vielä ole voitollista. TE-toimiston starttirahaa haetaan uudelle yrittäjälle, ei yritykselle.

 

Vakuudeton yritysrahoitus – rahoitusta yritystoiminnan vakiinnuttamiseksi ja laajentamiseksi 

CapitalBoxin yrityslaina uudelle yritykselle on loistava esimerkki siitä, mitä vakuudeton yritysrahoitus parhaimmillaan on. Joustavalla yrityslainalla uusi yritys lisää mahdollisuuksiaan yritystoiminnan laajentamiseksi.

Joustava ja vakuudeton yrityslainamme aloittavalle yritykselle perustuu henkilökohtaiseen takaukseen ja sen suuruus riippuu uuden yrityksen kassavirran määrästä sekä  omistajien taloudellisesta asemasta.

CapitalBox tarjoaa vakuudetonta yrityslainaa uuden yrityksen perustamisen yhteydessä yritystoiminnan kasvattamista ja vakiinnuttamista varten. Vakuudetonta yritysrahoitusta on helppo hakea verkossa ja lainapäätöksen saa nopeasti.

 

Tutustu tarkemmin yrityslainamme etuihin

 

Vakuudellinen yrityslaina tai yrityslaina pankista – yrityksille, joilla on merkittävää reaaliomaisuutta 

Vakuudellinen yrityslaina pankista vaatii aina vakuudet sen saamiseksi. Uudella yrityksellä ei välttämättä vielä ole vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, joten on yleistä, että yrityksen omistaja asettuu lainantakaajaksi henkilökohtaisesti.

Pankki arvioi yrityksen menestysmahdollisuuksia ja riskejä, minkä jälkeen tehdään lainapäätös. Monessa tapauksessa vakuudellista yrityslainaa myönnetään investointiin, jossa itse investointi toimii vakuutena. CapitalBoxin joustava yrityslaina toimii luonnollisesti myös uuden yrityksen investointirahoituksen välineenä. Pankkeihin verrattuna vaadittava paperityön määrä on usein huomattavasti maltillisempi ja kauttamme aloittavalle yritykselle myönnettävä rahoitus on usein merkittävästi pankkeja nopeampaa. Olemme tutkineet asiaa mm. Mystery-shopping metodin avulla.

Lue lisää – yrityslaina pankista vai yksityiseltä

 

Finnvera – lisärahoitusta aloittaville yrityksille 

Suomen valtion omistama rahoituslaitos Finnvera tukee aloittavan yrityksen ja kasvavan pk-yrityksen rahoitusta takaamalla yrityslainoja tai itse myöntämällä yrittäjälle henkilökohtaista lainaa.

Finnveran rahoittama yrityslaina voi toimia uuden yrittäjän yrityslainan rinnalla. Finnveralla on monia lainatuotteita uuden yrityksen rahoitusta varten, joten heidän asiantuntijat lopulta päättävät, mikä sopisi parhaiten kyseiselle yritykselle. Yrittäjien kokemukset Finnveran rahoitusvaihtoehdoista vaihtelevat merkittävästi. 

 

Business Finland – startup yritysten kasvua ja kansainvälistymistä varten

Business Finland (ent. Tekes ja Finpro) on palvelu, joka tarjoaa rahoitusta alle 5 vuotta toiminnassa olleiden start up -yritysten kansainvälistymistä ja kasvua varten.

Uuden yrityksen perustamisen rahoitusta voi hakea Business Finlandilta verkossa lainahakemuksella, jonka jälkeen he ottavat yhteyttä yrityslainan hakijaan. Business Finlandin rahoitusvaihtoehdot voivat tuntua monille uusille ja pienemmille yrityksille hankalasti ymmärrettäviltä.

 

Henkilökohtainen laina yrittäjälle (yksityishenkilölle)

Henkilökohtainen laina yrittäjälle on suosittu tapa rahoittaa aloittavia ja uusia yrityksiä etenkin toiminimiyrittäjien ja elinkeinonharjoittajien keskuudessa. Yrittäjät vastaavat joka tapauksessa henkilökohtaisella omaisuudellaan uusista yrityslainoista, ellei kysymyksessä ole osakeyhtiö, missä vastuu on rajattu. 

 

Yrityksen perustamisen rahoitus – liikkeelle oman ja vieraan pääoman turvin

Uudet yritykset tukeutuvat usein  alkuvaiheessa oman alkupääoman ja vieraan pääoman käyttöön. Vieras pääoma kuten esimerkiksi yrityslainat ja sijoittajat astuvat isommin kuvaan myöhemmin.

Omaa pääomaa ovat säästöt, omalla rahalla tehdyt investoinnit sekä yrityksen tekemä tuotto.

Ennen uuden yrityksen perustamista tehdään rahoituslaskelmat samalla, kun laaditaan liikesuunnitelmaa. Uuden yrittäjän olisi hyvä ottaa huomioon alkuinvestoinnit ja pääoman menot vähintään 6 - 12 kuukauden ajalta.

Lue lisää – mikä on kannattavuuslaskelma ja miten se tehdään?

Yrittäjät voivat hakea TE-toimistolta starttirahaa oman toimeentulonsa turvaamiseksi uuden yrityksen aloitusvaiheelle, jolloin toiminta ei ole vielä voitollista.

On yleinen ajatus, että uuden yrityksen rahoitus tapahtuu yrittäjän omasta pussista, mutta toiminta on myös mahdollista aloittaa hakemalla esimerkiksi yrityslaina uudelle yritykselle.

 

HAE YRITYSLAINAA

 

Jos uuden yrityksen kasvupotentiaali on valtava, bisnesenkeleiden mukaan saaminen voi myös mahdollistaa aloittavan yrityksen rahoituksen. Tuottoisa bisnesidea tai ylipäätään kannattava liikesuunnitelma helpottaa vieraan pääoman mukaan saamista yrityksen rahoitukseen. Joukkorahoitus voi niin ikää toimia keinona hankkia käyttöpääomaa yritykseen, mikäli aloittavalle yritykselle ei jostain syystä myönnetä yrityslainaa. Joukkorahoituksen etuna niin ikään mahdollisesti suurikin näkyvyys uudelle yritykselle.  Valinta on loppujen lopuksi jokaisen yrittäjän oma ja me CapitalBoxilla haluamme auttaa aloittavia yrityksiä menestymään ja kasvamaan tarjoamalla joustavaa ja vakuudetonta rahoitusta aloittaville yrityksille. Lue lisää yrityksen rahoitusvaihtoehdoista, laske uudelle yritykselle sopiva yrityslaina laskurillamme ja lainaa jo tänään!

Tutustu myös - aloittavan yrittäjän muistilista

 

TUTUSTU OSAKEYHTIÖN RAHOITUKSEEN

 

 HAE LAINAA TOIMINIMELLE

 

HAE LAINAA UUDELLE YRITYKSELLE