Julkaistu14.07.2021
Viimeksi muokattu
04.01.2023

Pikalainaa yritykselle - laina tilille 1-2 pankkipäivässä

Joskus yrityksen kohdalle voi sattua tilanne, jossa tarvitaan yrityslainaa nopeasti. Näitä tilanteita voi olla äkillisen kassavajeen paikkaaminen, tärkeän laitteen korjaaminen tai jokin muu suunnittelematon, yllättävä investointikohde. Usein pikalainoja hyödyntävät myös yritykset, joiden yritystoiminta on sesonkipainotteista. 

Perinteisten pankkilainojen kohdalla edellytyksenä usein on, että lainalle esitetään vakuudet, minkä vuoksi niiden myöntämisessä saattaa mennä useampia päiviä tai selvityksineen jopa viikkoja. Joskus tuo saattaa olla liian pitkä aika tilanteeseen nähden, joten pikalaina yritykselle voisi olla parempi vaihtoehto nopean yrityslainan tarpeeseen. 

Pikalaina yritykselle voi auttaa yritystä selviämään äkillisistä tilanteista, sillä lainan voi saada tilille 1-2 pankkipäivässä, eikä sen saamiseksi tarvitse esittää vakuuksia. Tällainen yrityslaina voi myös toimia puskurina yllättävien tai hätätilanteiden varalta ja näin ollen lisätä yrittäjän taloudellista liikkumavaraa.

Tässä oppaassa esittelemme pikalainan myöntämisen edellytyksiä yrityksille sekä useimmiten kysyttyjä kysymyksiä nopeasta yritysrahoituksesta.  

 

CapitalBox myöntää pikalainaa yrityksille jopa 5 000 - 350 000 euroon saakka. Kerromme alempana, kuinka lainaa haetaan ja millaisin edellytyksin tällaista lainaa voi saada. Kerromme alempana, mitä yrityksien on hyvä huomioida nopeasta yritysrahoituksesta, kuinka pikalainaa haetaan ja millaisin edellytyksin yrityslainaa voi saada nopeasti. 

 

Selvennä nämä asiat ennen pikalainan hakemista

Ennen yrityslainahakemuksen täyttämistä yrittäjän on suositeltavaa selkeyttää seuraavat asiat:

 

Mihin tarkoitukseen yrityslainaa haetaan?

Kysymys voi vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta yrityskohtaisen rahoitustarpeen ymmärtäminen on keskeistä nopeaa rahoitusta haettaessa. Vaikka vakuudettoman yrityslainan hakeminen verkosta on helppoa, tämän lisäksi yrityksen rahoitukseen löytyy useita muita vaihtoehtoja. Vakuudeton ja nopeasti myönnettävä pikalaina on usein hyvä rahoitusvaihtoehto, joskaan ei aina paras.  Yrittäjän onkin hyvä tutustua suosituimpiin yrityslainan käyttötarpeisiin jo ennakkoon.

 

Onko tarkoitus hakea pikalainaa vai pikaluottoa?

Yrityslaina ja yritysluotto termejä käytetään kansankielessä käytännössä synonyymeina, joskin rahoitusmuotoina nämä eroavat merkittävästi toisistaan. Myönnettävä yrityslaina maksetaan täysimääräisesti yrityksen tilille heti, kun taas yritysluotto on nostettavissa ja käytettävissä yrityksen rahoitustilanteen niin edellyttäessä.

Lue lisää yrityslainan ja yritysluoton eroista ja vertailusta

 

Kuinka paljon rahoitusta aidosti tarvitaan?

Yritysrahoituksen kustannukset kasvavat usein suhteessa ulkoisen pääoman määrään, ja näin ollen mahdollisimman suuren lainan hakeminen on harvoin kannattavaa.  Maksimilainasumman hakemisen sijaan yrityksen on suositeltavaa miettiä lainan sijoitetun pääoman tuottoa (ROI). Mikäli suuri lainasumma kasvattaa myös sijoitetun pääoman tuottoa  (ROI), on myös suuremman pikalainan hakeminen perusteltua.

Lue lisää yrityslainojen korkojen määräytymisestä

 

Miten nopeasti pikalaina on tarkoitus maksaa takaisin?

Puhtaasti yrityslainojen korkojen valossa arvioituna lyhyt maksu-aika on pääsääntöisesti edullisin. Toisaalta lyhyt maksu-aika lisää käyttöpääomaan ja yrityksen kassavirtaan kohdistuvia paineita. Näin ollen yrityksen tuotto-odotukset lyhyellä ja pitkällä aikavälillä vaikuttavat yrityslainan maksuaikaan merkittävästi. Me CapitalBoxilla tiedostamme nämä haasteet ja tarjoamme pikalainoihin joustavasti maksuaikaa aina 48 kuukauteen asti.
 

 

Hae yrityslainaa nopeasti verkosta

Rahoitusyhtiöt hyödyntävät automaattista luottoluokitusprosessia, minkä vuoksi yrityslainan hakeminen onnistuu nopeasti verkossa. CapitalBox on Euroopan johtava pienten ja keskisuurten yritysten verkkorahoitusalusta, mikä mahdollistaa asiakkaillemme heidän tarvitsemansa tuen juuri silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat. 

 

Capitalboxin yrityslainaa voi hakea täyttämällä ei-sitovan lainahakemuksen, joka vie alle 5 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit myös soittaa numeroon (09) 7479 0218, missä asiantunteva asiakaspalvelumme neuvoo sinua arkisin klo 09:00 – 17:00. 

  1. Täytä hakemukseen yhteystietosi, yrityksen Y-tunnus sekä haluttu lainan määrän. Kerro meille myös itsestäsi, yrityksestäsi sekä miksi haet pikalainaa yrityksellesi. 
  2. Pyydä yrityslainatarjous, jonka ehtoihin voit tutustua osaavien lainaneuvojiemme kanssa. 
  3. Hyväksy lainatarjouksemme, niin maksamme lainan yrityksesi tilille heti, jopa 1-2 pankkipäivässä. Ensimmäisen kuukausittaisen takaisinmaksuerän maksat 30 päivän kuluttua. 

Voit myös hakea rahoitusta yritykselle, kun haluat kilpailuttaa aikaisemman yrityslainan. Täytä rasti yrityslainahakemuksen kohtaan “Haen jälleenrahoitusta / Haluan yhdistää lainani”, niin voit saada selville olisiko Capitalboxin pikalaina edullisempi kuin aikaisemmat yrityslainasi. 

Tutustu tarkemmin yrityslainojen yhdistämisen etuihin 

 

Näin yrityksellä on mahdollista saada lainaa heti

Ennen pikalainan hakemista yrittäjän on hyvä miettiä tarkkaan lainan tarvetta sekä yrityksen maksukykyä, jotta yrityksen maksuvalmius pysyy tasapainossa. 

Lue lisää maksuvalmiuden merkityksestä 

Kannattaa myös tarkistaa etukäteen, täyttääkö yrityksesi lainanmyöntäjän kriteerit. Näin varmistat, että yrityksesi saa lainaa mahdollisimman nopeasti. 

Capitalbox voi myöntää yrityslainaa yrityksille, joka täyttää seuraavat kriteerit: 

  • Yrityksellä on suomalainen pankkitili ja fyysinen osoite Suomessa 
  • Yritystoiminta on ollut käynnissä yli 6 kuukautta 
  • Kaikki yrityksen omistajat asuvat Suomessa 
  • Liikevaihto on yli 40 000 euroa vuodessa 

Nämä ehdot täyttämällä yrityksesi voi saada pikalainaa heti ja todennäköisesti ilman mitään sen kummempia selvityksiä sekä reaalivakuuksia. 

Hakemukseen täytettävän Y-tunnuksen avulla Capitalbox saa automaattisesti haettua tietoja yrityksesi tunnusluvuista, mikä nopeuttaa pikalainan myöntämistä. 

 

Pikalaina yritykselle – ole tarkkana näiden asioiden kanssa

Pidä huoli, että yrityksesi kannattavuus on kunnossa, kun haet yrityksen pikalainaa, ja varmista lainalaskurilla sopiva lainan määrä yrityksellesi. Näin vältät sen, ettei lainan takaisinmaksusta koidu myöhemmin ongelmia yrityksellesi tai itsellesi. 

 

Pikaluotto on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen

Pikaluotto ja pikalaina on hyödyllinen yritysrahoituksen lähde silloin, kun käyttöpääomaa tarvitaan välittömästi tai yrityslaina tarvitaan heti yrityksen käyttöön. 

Perinteisiin ja vakuudellisiin pankkilainoihin korot vertautuvat hieman kalliimpina, joten onkin hyvä muistaa, milloin yritykselle kannattaa hakea pikaluottoa ja pikalainaa. 

Tutustu tarkemmin lainanantajien ja pankkien koron määrittämiseen

Hae pikaluottoa netistä, kun tiedät, että tarve rahoitukselle on lyhytaikainen ja tilapäinen, ja että yrityksesi pystyy maksamaan sen takaisin suhteellisen nopeasti. Lainan takaisinmaksusta on myös mahdollista sopia myös toisin ja erikseen vielä yrityslainan myöntämisen jälkeenkin - CapitalBoxin yritysrahoitus on hyvin joustavaa. 

 

Lainan takaa yrittäjän henkilötakaus

Yrityslainaa ja pikaluottoa myönnetään ilman vakuuksia, joten lainalle tarvitaan henkilökohtainen takaus. 

Kuten yleensäkin yrityslainojen kohdalla, pikalainojen kohdalla yrittäjä asettuu lainantakaaksi henkilökohtaisesti eli hän on tällöin vastuussa pikalainan takaisinmaksusta - reaalivakuuksia ei kuitenkaan tarvita. 

 

Hae pikalainaa yrityksellesi

 

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikalainoista

Mitkä ovat yrityksille myönnettävän pikalainan hyödyt?

Suurin pikalainan hyöty yrityksille on lainaprosessin nopeus hakemuksesta yrityslainan myöntämiseen. Niin ikään vakuudettomuus on etu, mikä mahdollistaa yritykseen investoimisen ja oman pääoman hyödyntämisen muulla tavoin.

 

Mitä pikalaina yritykselle kustantaa?

Nopean yrityslainan kustannukset ja korot riippuvat useista tekijöistä. Näitä tekijöitä ovat mm. yrityskohtainen riski-arvio, vapaan käyttöpääoman suuruus, toimiala sekä toimi-alaan liittyvä liikevaihdon kehitys.

 

Miten nopeasti pikalaina maksetaan tilille?

Nopea yrityslaina maksetaan tilille parin tai muutaman päivän kuluessa. Päätöksen pikalainan myöntämisestä ja määrästä saat yhden arkipäivän sisällä, mikä tarjoaa selkeyttä ja luo turvallisuutta. 

 

Kuinka paljon yrityslainaa myönnetään?

Nopean yrityslainan määrä vaihtelee lainaajan mukaan. Me Capitalboxilla myönnämme 5 000 - 350 000€ pikalainoja yrityksille. 

 

Mitkä ovat pikalainan myöntämisen ehdot?

Yrityksien pikalainojen ehdot vaihtelevat lainaajan mukaan. CapitalBoxilla edellytämme, että yritystoiminta on ollut käynnissä yli 6 kuukautta, yrityksellä on yritystili ja osoite Suomessa, kaikki yrityksen omistajat asuvat Suomessa ja että liikevaihto ylittää 40 000 € vuodessa. Tämän lisäksi saatamme edellyttää ehdollisia yrityskohtaisia ehtoja.