Julkaistu24.05.2022
Viimeksi muokattu
07.06.2022

Yrityslainan kilpailutus - nämä asiat tulee huomioida

Useimmat yritykset tulevat tarvitsemaan elinkaarensa aikana ulkopuolista rahoitusta. Rahoitus voi tulla joko yrityksen omistajien kautta, mutta helpommin rahoitus järjestyy yrityslainan tai yritysluoton kautta. 

Molemmat ovat hyvin joustavia ja nopeita työkaluja äkillisen kassavajeen paikkaamiseksi, lisäämään käyttöpääomaa tai uusien investointien rahoittamiseen. Yrityslainojen kilpailuttaminen on ehdottoman tärkeää yrittäjälle, jottei hän maksa lainasta turhaan ylimääräistä.

Erilaisia yrityslainoja löytyy markkinoilta pilvin pimein. Vertaa yrityslainoja aina ennen lainahakemuksen lähettämistä. Lainaehdot vaihtelevat hyvin paljon lainantarjoajien kesken. Alta löydät lisää tietoa, kuinka yrityslainojen kilpailuttaminen käy käden käänteessä.

Yrityslainan kilpailuttaminen - prosessin vaiheet

Yrityslainan kilpailuttaminen ja hakeminen tapahtuu tänä päivänä täysin sähköisesti. Sähköinen asiointi lyhentää yrityslainojen käsittelyaikaa ja nopeuttaa lainan hakuprosessia huomattavasti. Moni yrittäjä varmasti miettii; miten verrata yrityslainoja? 

Tähän ongelmaan on olemassa yrityslainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita yrityksiä. Yrityslainan kilpailutus tapahtuu vain yhden lomakkeen kautta, jonka lainoja kilpailuttava yritys lähettää useampaan yrityslainoja tarjoavalle lainantarjoajalle.

Lomakkeelle täytetään lainaa hakevan yrityksen perustiedot, haettava lainasumma sekä yrityslainan takaisinmaksuaika. Koska yrityslainan hakeminen tapahtuu hyvin samankaltaisen kaavan mukaan monen lainantarjoajan sivuilla, voidaan tämä vaihe automatisoida.

Lainanhakija saa useimmiten lainatarjoukset sähköpostiinsa jo saman päivän aikana. Tarjouksien vastaan otettuaan hänellä on enemmän aikaa tutustua lainanehtoihin ja lainantarjoajiin.

Sopivaa lainaa valitessaan lainanhakijan on hyvä lukea aina tarkasti lainaehdot, sekä kiinnittää huomiota lainan koron lisäksi palveluntarjoajaan. Lainantarjoaja voi olla esimerkiksi täysin uusi toimija rahoitusmarkkinoilla, eikä sen toimintahistoriasta saa täyttä varmuutta.

CapitalBox on esimerkki luotettavasta, Suomessa pitkään toimineesta yrityslainoja tarjoavasta yrityksestä. Käsittelemme satoja suomalaisten yritysten yrityslainahakemuksia viikoittain ja olemme Euroopan johtava pk-yritysten rahoituspalvelu. Asiakaspalvelumme on ammattimainen ja asiantunteva, ja palvelumme on suomenkielinen, mikä kannattaa huomioida jo lainan hakuvaiheessa. Asiakkaidemme kokemukset rahoituksen hakemisesta kauttamme ovat poikkeuksetta erinomaisia.

Kilpailuta yrityslaina ja täytä hakemus

 

Tutustu yrityslainojen yhdistämiseen ja säästä

 

 

Yrityslainalaskuri 

Jotta yrityslainan korot ja kulut on mahdollista laskea, tarvitsemme ensin hieman tietoja yrityksestäsi, hakemastasi lainasta sekä sinusta. Yrityslainalaskurin avulla laskemme juuri sinulle sopivan yrityslainan.

Yrityslainalaskurin käyttäminen on helppoa ja CapitalBoxilla se sisältää neljä eri vaihetta joiden avulla löydämme parhaan mahdollisen lainan tai luoton sinun yrityksellesi:

Perustiedot - yrityslainan määrä

Jotta voimme laskea yrityslainan kustannukset, kysymme aluksi sinulta hakemasi lainan perustiedot. Näitä perustietoja ovat muun muassa haettavan yrityslainan määrä, sekä arvioitu laina-aika. Nämä määrittävät oleellisesti yrityslainan kustannukset, sillä suurin osa kuluista syntyy laina-ajan aikana lainan määrästä laskettavasta korosta.

Lue lisää - miten yrityslainan korot määräytyvät?

Millainen yrityksesi on

Olemme myöntäneet yrityslainoja useille eri toimialoille. Osaamme huomioida toimialakohtaiset erot ja palvella asiakkaitamme juuri heidän tarpeidensa mukaisesti. Toimialaa voidaan myös käyttää hyväksi vertailun korkojen laskennassa. Yritysmuodolla ei pääsääntöisesti ole merkitystä yrityslainojen kilpailuttamisen kannalta, sillä Capitalboxin luottopäätökset perustuvat kassavirtaan ja kauttamme yrityslainaa voivat hakea ja kilpailuttaa kaikki yritysmuodot.

Lue lisää:

Kerro meille itsestäsi

Rahoitusalalla työskentelevät asiantuntijamme laskevat lainatarjouksen henkilökohtaisesti asiakkaalle. Henkilötietojen pohjalta meidän on helpompi räätälöidä tarjous juuri sinulle sopivaksi. Henkilötietojen merkitys korostuu henkilöyhtiöiden eli toiminimen tai elinkeinonharjoittajan kilpailuttaessa yrityslainaa. Osakeyhtiön luottopäätös on vähemmän henkilösidonnainen. 

Lue lisää asiakaskohtaisista luottoarvionnista

Laskemme yksilöllisen yrityslainatarjouksen 

Hakemuksen täyttäminen vie vain hetken. Sen lähettämisen jälkeen laskemme yrityslainan antamiesi tietojen perusteella. Pyrimme käymään läpi kaikki yrityslainahakemukset yhden työpäivän sisällä, sekä maksamaan lainasumman yrityslainahakemuksen hyväksynnän jälkeisenä päivänä yrityksen tilille.

 

Yrityslainan korko määrää lainan hinnan

Korko määrää lainan hinnan. Tämä pätee niin tavallisiin kulutusluottoihin, asuntolainaan kuin yrityslainaan. Todellisen lainan hinnan saat laskettua lainan todellisen vuosikoron avulla. 

Yrityslainan korko määräytyy hakijan mukaan. Mikäli yrityslainaa hakevan yrityksen taloudellinen tilanne on hyvä ja ennustettava, on yrityslainan lainan hinta tällöin myös edullisempi.

Lue lisää - miten yrityslainan korot määräytyvät?

 

Mistä edullisin yrityslaina?

Kun mietit mistä löytyisi edullisin yrityslaina, kannattaa aina pitää mielessä yrityslainan kilpailutus ja vaihtoehtojen tutkiminen. Koskaan yrityslainaa hakiessa ei tulisi olla niin kiire, että yrittäjällä ei olisi aikaa yrityslainojen kilpailuttamiseen. 

Yrityslaina vertailu voi tuoda merkittäviä kustannussäästöjä yrittäjän arkeen. Yrityslainan kustannukset voivat paisua yllättävän suuriksi, vaikka yrityslainan korkojen ero tuntuisi mitättömän pieneltä.

Mutta pienetkin erot koroissa vaikuttavat merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin, jos yrityslainan takaisinmaksuaika on pitkä. Sama asia pätee yritysluottovertailuun. Yrityslainojen vertailuun käytetylle ajalla saa toden totta vastinetta.

Mitä tulee huomioida hakiessa yrityslainaa tai yritysluottoa?

Huomioitavia asioita on useita, mutta listaamme tähän mielestämme niistä neljä tärkeintä:

  1. Yrityslainan korko
  2. Lainaehdot
  3. Palveluntarjoaja
  4. Asiakaspalaute

 

Yrityslainan todellinen vuosikorko

Korko kertoo lainan hinnan. Siksi siihen on kiinnitettävä erityistä huomiota etenkin, mitä pidemmästä lainasta on kyse. Yrityslaina vertailussa huomioi aina lainan todellinen vuosikorko (APR). Tämän avulla voit selvittää yrityslainan kustannukset helpoiten ja arvioida kuinka edullinen yrityslaina on kokonaisuutena kyseessä.

Lainaehdot

Lukemalla lainaehdot huolellisesti voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Mikäli palveluntarjoaja on hieman epäilyttävä, voi lainaehdoissa ilmetä myös jotakin hämärää. Luotettava ja positiivista asiakasta palautetta saanut yrityslainojen tarjoaja voi olla usein parempi vaihtoehto, vaikka yrityslainan korko olisikin hieman suurempi. 

Lainaehtoja lukiessa kannattaa myös kiinnittää huomiota mahdollisiin piilokuluihin, jotka voivat joko lisätä tai vesittää kilpailuttamisesta saavutetut säästöt. Capitalboxin yrityslainatarjouksiin ei sisälly koskaan piilokuluja.

Palveluntarjoaja

Luotettavuus ja hyvä asiakaspalvelu tuntuvat olevan hieman aliarvostettuja piirteitä tänä päivänä rahoitusmarkkinoilla. Turhan monet yrityslainan hakijat valitsevat halvimman lainantarjoajan pohtimatta lainkaan sitä, onko tämä välttämättä luotettava ja saako heiltä asiantuntevaa palvelua esimerkiksi maksuviiveiden sattuessa kohdalle.

Asiakaspalaute

Muiden ihmisten asiakaspalaute ja asiakaskokemukset kertovat usein hyvin paljon palveluntarjoajasta. Siksi monella onkin tapana googlettaa ennen tietyn palvelun kokeilemista muiden asiakkaiden kokemuksia.

Sama pätee yrityslainojen kanssa. Kun palveluntarjoaja on saanut hyvää palautetta ja korkeita arvosteluja, on uuden asiakkaan paljon helpompi hakea yrityslainaa. Tämä esimerkki pätee myös CapitalBoxin kohdalla, joka on saanut asiakkailtaan kiitosta hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta.

Yrityslaina vai yritysluotto?

Yrityslaina on hyvä vaihtoehto, kun yrityksellä on esimerkiksi tähtäimessään jonkin investoinnin rahoitus, kassavajeen paikkaaminen tai rikkinäisten laitteiden korjaaminen. Yrityslainaa haetaan lukuisiin erilaisiin tarkoituksiin, joten yhtä “oikeaa” kohdetta sille ei ole olemassa.

Yrityslaina on tyypillisesti yritysluottoa suurempi. Suurella yrityslainalla on monesti jokin käyttökohde valmiina. Yritysluotto sen sijaan on hieman joustavampi rahoitusratkaisu erilaisten taloudellisten tilanteiden hoitamiseen.

Kuten yrityslainaa, myös yritysluottoa voi käyttää moniin eri käyttötarkoituksiin. Yritysluotossa merkittävin ero on se, että luotonottaja maksaa korkoa vain käyttämästään luotosta. Kun yritysluotto on maksettu takaisin, on se jälleen uudelleen yrityksen nostettavissa.

Yritysluottojen vertailu on aivan yhtä tärkeää, kuin yrityslainojen kilpailuttaminen. Yritysluotto hinnat määräytyvät aivan samojen kriteerien perusteella, kuin yrityslainan kohdalla. 

Kun mietit kumpi sopisi juuri sinulle paremmin yritysluotto vai yrityslaina, voit lukea aihetta koskevan kirjoituksemme.

 

Hae ja kilpailuta yritysluotto

 

Yritysluotto CapitalBoxilta

CapitalBoxin yritysluotto mahdollistaa yrityksen nopean ja helpon kasvamisen. Yritysluoton nostaminen onnistuu kellonajasta riippumatta, juuri silloin kun itsellesi parhaiten sopii.

Yritysluoton etu on ehdottomasti sen joustavuus. CapitalBoxilla maksat yritysluotosta korkoa vain käyttämästäsi luoton määrästä. Voit hakea käyttöösi luottolimiittiä, mutta sinun ole pakko käyttää tätä kerralla.

Perinteiseen yrityslainaan verrattuna yritysluoton kustannukset ovat maltilliset. Sinun on mahdollista maksaa yritysluottoa pois omaa maksusuunnitelmaasi nopeammin.

 

Hae yritysluottoa

 

Yrityslaina CapitalBoxilla

CapitalBoxin yrityslaina on suunniteltu erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten kasvuun ja kehitykseen. Yrityslainallamme kasvatat yrityksesi käyttöpääomaa, oli sen tarkoitus sitten mikä tahansa.

Vauhdita yrityksesi kasvua hakemalla yrityslaina CapitalBoxin kautta. Voit hakea kauttamme yrityslainaa ilman vakuuksia joustavalla takaisinmaksuajalla. Kauttamme on mahdollista hakea yrityslainaa 2000 - 350 000 euron väliltä.

Lähettämällä lainahakemuksen et sitoudu vielä mihinkään. Käsittelemme saamamme yrityslainahakemuksen heti. Yrityslainan korko määräytyy aina yrityskohtaisesti kassavirran perusteella ja henkilökohtaisesti hakijan mukaan.

CapitalBoxilla voit maksaa yrityslainaa takaisin ennalta sovittua maksuaikataulua nopeammin. CapitalBox on luotettava suomalainen toimija rahoitusmarkkinoilla, ja on saanut erittäin hyviä arvosteluja asiakkailtaan.

Muiden asiakkaiden kokemuksia CapitalBoxin yrityslainoista, sekä lisätietoja yrityslainasta voit lukea lisää tältä sivulta.

Asiakastuki yrityslainan kohdalla

Moni yritys ei panosta tarpeeksi asiakkaiden auttamiseen yrityslainan myöntämisen jälkeen. Tämä on sääli, sillä hyvin monesti yrittäjillä tulee vastaan erilaisia ongelmatilanteita ja kysymyksiä omalla yrittäjäpolullaan.

Silloin asiantunteva ja selkeä asiakastuki on kultaakin arvokkaampaa. Tiedämme CapitalBoxilla, kuinka palkitsevaa asiakkaiden palveleminen ja auttaminen on näiden ongelmien edessä. Positiiviset asiakaspalautteet johtavat myös hyviin arvosteluihin ja suositteluihin.

Yrityslainojen kilpailuttaminen kannattaa siis aina tehdä myös palveluntarjoajan asiakaspalvelua silmällä pitäen. 


Hae Capitalboxin yrityslainaa jo tänään