Julkaistu22.04.2022
Viimeksi muokattu
07.06.2022

Yrityslaina ilman pääomaa - näin se onnistuu

Tästä artikkelista saat vinkit kuinka saada yrityslaina ilman pääomaa. Laina ilman pääomaa tarkoittaa sitä, että lainan saamiseksi luoton myöntäjä ei vaadi pantiksi eli reaalivakuudeksi mitään yrityksen omaisuutta tai osuutta yrityksestä.

Mikä on vakuudeton yrityslaina ilman pääomaa ja miten sitä haetaan?

Vakuudeton yrityslaina on verkossa haettava yrityksen käyttöön tarkoitettu lainatuote, jota haetaan useimmiten tilanteessa, jossa nopean käyttöpääoman tarve on akuutti. 

CapitalBoxin lainahakemukset käsitellään 1-2 päivän kuluessa, joten lainapäätöksen saaminen helppoa ja nopeaa.

Yrityslaina ilman pääomaa on siis nimensä mukaisesti mahdollista hakea ilman varsinaista pääomaa tai vakuutta, ja saatuaan myönteisen lainapäätöksen, yritys nostaa sen kertaluontoisesti tililleen, jota se voi sitten käyttää tarpeidensa mukaisesti.

 

Hae lainaa yritykselle ilman pääomaa

 

Vakuudettoman yrityslainan ehdot

CapitaBoxin yrityslainan ehdot ovat: 

  • yrityksen liikevaihto ylittää vuotuisen 25 000 euron rajan
  • yritystoiminta on ollut käynnissä yli 6 kuukautta
  • omistajat asuvat Suomessa
  • yrityksellä on suomalainen pankkitili ja fyysinen osoite Suomessa.

Jotta yritys voi hakea yrityslainaa ilman pääomaa CapitalBoxin kautta, tulee yrityksen täyttää nämä yllämainitut yrityslainan ehdot. Myönnetyn lainan suuruus ja ehdot määräytyvät yrityskohtaisen kartoituksen ja kassavirran perusteella.

Lue lisää:

Miten yrityslainan korko määräytyy

Miten yrityksen luottokelpoisuus määritetään?

Voiko yrityslainaa saada ilman luottotietoja?

Yrityslainan saaminen ilman luottotietoja on vaikeaa. Pankit tai rahoitusalan yhtiöt eivät yleensä myönnä pienyrityksille tai toiminimiyrittäjille yrityslainaa, jos yrittäjän luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä.

Osakeyhtiöiden kohdalla on kuitenkin sellainen mahdollisuus, että yrityslainaa ilman pääomaa voi saada sellainenkin yritys, jonka osalla omistajista olisikin ollut aiemmin maksuvaikeuksia. Näissä tapauksissa vaaditaan kuitenkin, että muiden omistajien luottotiedot ovat kunnossa, jotta rahoituksen myöntävä taho voi myöntää rahoitusta tälle yritykselle.

 

Hae rahoitusta osakeyhtiölle

 

Mietitkö järjestyykö yrityslaina ilman luottotietoja? Lue aiheesta lisää linkistä.

Miksi hakea yritykselle vakuudetonta yrityslainaa ilman pääomaa?

Usein uusien yritysten on hankala saada isompaa rahoitusta pankista, kun omaisuutta ei ole päässyt yritykselle vielä kertymään vakuuksia varten. Pankkilainan hakeminen on myös juuri vakuuksien takia hitaampaa, sillä niiden arviointiin kuluu oma aikansa, lainaneuvotteluista puhumattakaan.

Yrityslainaa ilman pääomaa kannattaa siis hakea silloin, kun tarvitaan rahoitusta yritykselle varmasti ja nopeasti - esimerkiksi yritystoiminnan kriittisten toimintojen ylläpitämiseksi.

Mihin yrityslainaa tarvitaan?

Yritys voi käyttää yrityslainaa esimerkiksi tilapäiseen kassavajeeseen tai liiketoiminnan laajentamiseen, tai johonkin muuhun äkilliseen tilanteeseen, jolloin tarvitaan yrityslainaa heti.

Tilanteita, joissa vakuudeton yrityslaina on hyödyllinen:

  • Liiketoiminnalle kriittisen laitteen hajoaminen ja sen korvaaminen
  • Kassavaje, joka johtuu esim. liiketoiminnan kausiluontoisuudesta
  • Henkilöstön palkkaus, jotta voidaan vastata nousseeseen kysyntään
  • Käteisalennusten hyödyntäminen yrityslainalla

Vakuudetonta yrityslainaa myönnetään moniin erilaisiin tilanteisiin ja mikä parasta, kun haetaan lainaa yritykselle ilman vakuuksia, ei rahoittajalle ole lopulta merkitystä, mikä lainan käyttötarkoitus on, kunhan se saa lainansa takaisin ja ajallaan maksettuna.

Mitä eroa yrityslainalla ja yritysluotolla on?

Yrityslaina ja yritysluotto eroavat toisistaan hieman. Kerromme tässä yksinkertaistetusti näiden pääasialliset erot.

Yrityslaina on kerralla tilille nostettava laina, kun taas yritysluottoa käytetään jatkuvan luottotilin kaltaisesti sitä mukaan, kun sille on tarvetta. Kummankaan saamiseksi ei vaadita reaalivakuuksia.

Yritys voi siis saada esimerkiksi 10 000 € luottorajan luottotililleen, ja tehdä sillä rahalla tarvitsemiaan hankintoja. Luottoa maksetaan kuukausisuunnitelman mukaisesti aivan kuten yrityslainankin kohdalla, mutta yritysluoton kuukausierä määräytyy käytetyn luoton mukaan. Luottoraja palautuu sitä mukaa kun luottoa maksetaan takaisin.

Lue lisää:

Yrityslaina vai yritysluotto - kumpi kannattaa valita?

 

Hae yrityslainaa

 

Hae yritysluottoa