Yrityslaina osakeyhtiöön ja osakeyhtiön rahoitus

Yrityslaina on nopea ja kustannustehokas tapa rahoittaa tai laajentaa osakeyhtiön toimintaa. Yrityslaina voi toimia myös osakeyhtiön uudelleenjärjestelyiden tai yrityskauppojen ulkoisena rahoituksena.

Mitkä ovat vaatimukset osakeyhtiölle yrityslainaa varten?

Osakeyhtiö on Suomen yleisin yritysmuoto, sillä osakeyhtiö on helppo perustaa ja osakeyhtiön osakkailla on rajoitettu vastuu. Osakeyhtiössä osakkeenomistajat eivät vastaa yhtiön veloista omalla omaisuudellaan. Osakeyhtiöiden toimintaa Suomessa säätelee yksityiskohtaisesti osakeyhtiölaki.

Jotta osakeyhtiö saisi lainaa CapitalBoxin kautta tulee seuraavien ehtojen täyttyä:

 • Yrityksen on oltava toiminnassa vähintään 6 kuukautta
 • Yrityksen vuosittainen liikevaihto ylittää 40 000 €
 • Yrityksen omistajat asuvat Suomessa
 • Osakeyhtiöllä on suomalainen pankkitili
 • Yhtiön fyysinen osoite on Suomessa
   

Mitkä ovat yleisimmät syyt hakea lainaa osakeyhtiölle?

Ulkopuolisen rahoituksen tarve ja yrityslainan hakemisen syyt vaihtelevat yrityskohtaisesti. Osakeyhtiön ikä on eräitä merkittävimpiä osakeyhtiöiden rahoitukseen vaikuttavia muuttujia. Erityisesti ensimmäisinä vuosina ja kasvuvaiheessa useimmat osakeyhtiöt tarvitsevat vierasta pääomaa mm. seuraavista syistä:

 • Suuremmat kertaluontoiset erät, kuten verot aiheuttavat maksuvalmiushaasteita
 • Liike- tai teollisuustilojen laajentaminen sitoo hetkellisesti merkittävän määrän pääomaa
 • Suuret laitehankinnat tai muu investointirahoitus 
 • Käyttöpääoman hetkellinen vaje mm. sesonkiluontoisuudesta johtuen

Myöhemmissä vaiheissa, kun yrityksen myynti kasvaa edelleen ja kasvutavoitteet kiihtyvät, yritykset yleensä ottavat yrityslainaa: 

 • Varaston kasvattamiseen tuotetarjonnan laajentuessa
 • Asiantuntijoiden ja henkilöstön palkkaamiseen kiihdyttämään yrityksen kasvua ja laajentumista
 • Markkinointi- ja tietojärjestelmä investointeihin
 • Vanhojen velkojen jälleenrahoitukseen tai yhdistämiseen

 

Etsitkö käyttöpääomaa yrityksesi kasvattamiseen?

Hae yrityslainaa osakeyhtiölle! Sinun tarvitsee vain täyttää yksinkertainen ja nopea hakemus, ja otamme sinuun pian yhteyttä tarjouksen kanssa.

Miten haet lainaa osakeyhtiölle CapitalBoxilta?

Hae lainaa minuuteissa

Kerro meille itsestäsi ja yrityksestäsi sekä kuinka paljon haluat lainata yrityksellesi.

Pyydä yrityslainatarjous

Tutustu lainasi ehtoihin osaavien lainaneuvojiemme avulla, niin saat tarjouksen.

Kuukausilaskutus

Yrityslainamme laskutetaan kiinteinä kuukausimaksuina samansuuruisina erinä.

Hyväksy lainatarjouksemme

Maksamme yrityslainan tilillesi pian ja maksat ensimmäisen takaisinmaksuerän 30 päivän kuluttua.

Voiko hakea osakeyhtiölle lainaa?

CapitalBoxilta voit hakea helposti lainaa osakeyhtiölle, jos nämä ehdot täyttyvät:

Toiminta

Yrityksesi on ollut toiminnassa yli 6 kuukautta.

Liikevaihto

Yrityksesi vuosittainen liikevaihto on yli 40 000 €

Omistajuus

Kaikki yrityksen omistajat asuvat Suomessa.

Tili

Yritykselläsi on suomalainen pankkitili.

Liiketoiminta markkinoilla

Yrityksen fyysinen osoite on Suomessa.

Usein kysytyt kysymykset osakeyhtiöiden lainoista

Mitkä ovat yleisimmät osakeyhtiön rahoitusvaihtoehdot Suomessa?

Osakeyhtiöiden yleisimpiä rahoitustapoja ovat osakkaan laina osakeyhtiölle, yrityslaina rahoituslaitokselta tai pankista sekä Finnveran lainat, jotka ovat tarkoitettu erityisesti pienille osakeyhtiöille. Osakeyhtiöissä on tyypillistä yhdistellä omaa ja vierasta pääomaa. Osakkaan lainaa voi antaa vain, mikäli se on yrityksen rahoitustilanteen vuoksi välttämätöntä, ja muuten laina voidaan rinnastaa osakkaan tekemään sijoitukseen. Yrityslainat ovat näin ollen selkeämpiä ja usein turvallisempi tapa rahoittaa osakeyhtiöiden toimintaa.

Mitkä ovat yrityslainan hyödyt osakeyhtiölle?

Osakeyhtiön on helppo ja nopea hakea lainaa verkosta eikä yrityslainan saamiseksi edellytetä vakuuksia. CapitalBoxilta voi kuitenkin hakea lainaa myös vakuuksilla. Yrityslaina on joustava rahoitusmuoto, joka sopii esimerkiksi lisäkäyttöpääomaksi, täydentämään väliaikaista kassavajetta tai investointien rahoittamiseksi. Laina voidaan myöntää nopeimmillaan yhden työpäivän kuluessa ja maksaa yhtiön tilille vielä saman pankkipäivän aikana.

Kuinka paljon lainaa osakeyhtiö voi saada Capitalboxilta?

Osakeyhtiö voi hakea kauttamme 5 000 € - 2 000 000€ vakuudetonta lainaa. Lainan takaisinmaksuaika voi olla pisimillään 60 kuukautta.

Mikä on yrityslainan hinta osakeyhtiölle?

Yrityslainan hinta ja kokonaiskustannukset muodostuvat kiinteistä samansuuruisista kuukausimaksuista. Kuukausimaksun suuruus riippuu lainamäärästä sekä yrityskohtaisesti määritettävästä lainan korosta. CapitalBoxin yrityslaina on aina mahdollista maksaa takaisin ennen laina-ajan päättymistä ilman lisäkuluja.

Miten yrityslainan korko määräytyy?

Osakeyhtiön lainan korkoon vaikuttavat mm. yrityksen toimiala, liikevaihto, luottoluokitus sekä kassavirta.

Lue lisää korkojen määräytymisestä

Lue lisää kassavirran tärkeydestä

Miten yrityslaina voi auttaa yrityskauppojen rahoittamisessa?

Yrityskaupan rahoitus on monimuotoinen kokonaisuus, jonka yhteydessä osakeyhtiön kannattaa selvittää yrityslainan edut. Yrityslaina soveltuu usein yrityskauppoihin liittyvän rahoitusosuuden rahoittamiseen joko kokonaan tai osittain.

Miten etenen lainan hakemisessa osakeyhtiölle?

Voit hakea lainaa suoraan verkossa, soittaa meille tai varata ilmaisen puhelinkonsultointiajan osakeyhtiön rahoitusvaihtoehtojen yksityiskohtaiseksi selvittämiseksi.

Uusimmat blogipostaukset

cb_konversio optiointi
Verkkokauppa on kasvattanut merkitystään huomattavasti liiketoiminnassa digitalisaation ja teknologisten innovaatioiden myötä. Pienyrityksille se tarjoaa mahdollisuuden kilpailla suurten toimijoiden kanssa globaaleilla markkinoilla. Kuitenkaan pelkän verkkokaupan perustaminen ei ole riittävä keino menestyä nykypäivän kilpailullisessa ympäristössä. Olennaista on, miten verkkosivustosi pystyy muuntamaan vierailijat tyytyväisiksi asiakkaiksi, ja tämä onkin konversio-optimoinnin ydin.
cb_muuttuvat kustannukset
Kun tarkastellaan yrityksen talouden hallintaa, yksi keskeinen osa on kustannusten hallinta. Yrityksen kulut voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: kiinteisiin ja muuttuviin kustannuksiin. Kiinteät kustannukset, kuten vuokra ja palkat, pysyvät yleensä suhteellisen vakaana ajan kuluessa. Toisaalta muuttuvat kustannukset, kuten raaka-aineiden hinnat, kuljetuskustannukset ja markkinointimenojen vaihtelut, ovat alttiimpia muutoksille.
cb_yrittäjä
Suomi tunnetaan paitsi upeasta luonnostaan ja vahvasta kulttuuristaan myös innovatiivisesta yrityskentästään. Yrittäjyys on osa suomalaista identiteettiä, ja monet suomalaiset harkitsevatkin yrittäjäksi ryhtymistä. Miksi sitten yrittäjäksi kannattaa ryhtyä? Tässä artikkelissa pureudumme syihin, jotka tekevät yrittäjyydestä houkuttelevan vaihtoehdon suomalaisille.
kirjanpito_cb
Yrityksen menestyksen yksi kulmakivi on sen taloushallinta, ja tässä keskeisessä roolissa on kirjanpito. Kirjanpito ei ole pelkästään lakisääteinen velvollisuus, vaan se tarjoaa yritykselle mahdollisuuden ymmärtää taloutensa syvällisesti ja tehdä perusteltuja päätöksiä. Monille yrittäjille ja pienyrityksille kirjanpidon maailma voi kuitenkin tuntua monimutkaiselta ja haastavalta.
CB_kilpailuetu
Kilpailuetu on yksi keskeisimmistä tekijöistä yrityksen menestyksen kannalta. Se viittaa siihen, miten yritys erottuu kilpailijoistaan ja pystyy tarjoamaan asiakkailleen jotain ainutlaatuista ja arvokasta. Kilpailuetu on se tekijä, joka houkuttelee asiakkaita valitsemaan juuri sinun yrityksesi muiden vaihtoehtojen sijaan.
Vakuudellinen yrityslaina
Vakuudellinen yrityslaina on rahoitusvaihtoehto, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden saada tarvitsemaansa pääomaa siten, että he tarjoavat lainan vakuudeksi jotain omaisuutta. Tämä vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, maaomaisuus, ajoneuvo tai liiketoiminnan varat. Vakuuden avulla lainanantaja saa turvaa lainan takaisinmaksulle, ja tämä mahdollistaa suurempien lainasummien myöntämisen sekä alhaisemman korkotason verrattuna vakuudettomiin lainoihin.