Julkaistu22.04.2022
Viimeksi muokattu
20.10.2023

Yrityslaina pitkällä maksuajalla

Yrityslaina on kätevä työväline rahoittaa yrityksen kasvua. Pitkäaikainen yrityslaina voi sopia monelle yrittäjälle, jos tulevaisuudessa on esimerkiksi laitehankintoja, toiminnan laajentamista tai jopa toisen yrityksen osto. Pitkäaikaiset investoinnit ovat hyvin monesti jopa järkevää rahoittaa yrityslainalla, mikäli lainalle on mahdollista saada riittävän edullinen korko.

Yrittäjän on kuitenkin aina tehtävä hyvin totuudenmukaiset laskelmat siitä, kuinka esimerkiksi uusi kaavailtu lyhyt tai pitkäaikainen investointi tulisi maksamaan itsensä takaisin. Näin hän voi varmistua siitä, että yrityslainan takaisinmaksu tulee myös hoidettua aikataulun mukaisesti.

Hakemalla Capitalboxin kautta yrityslainaa voit saada yrityslainaa hyvillä ehdoilla niin lyhyeksi, kuin pidemmäksikin aikaa. Hakemalla yrityslainaa pitkällä maksuajalla etenet saman kaavan mukaan kuin hakemalla tavallista yrityslainaa.

 

Täytä ei-sitova yrityslainahakemus

 

Yrityslaina ilman vakuuksia vai vakuuksien kanssa?

Tähän kysymykseen ei tietenkään ole yhtä oikeaa vastausta. Mutta yleisesti voidaan toki todeta, että vakuudet tekevät yrityslainasta usein edullisempaa. Vakuudet tekevät lainan myöntämisestä pankille huomattavasti turvallisempaa, kun sillä on niin sanotusti jotakin panttina lainaa vasten. Mikäli mietit ottavasti yrityslainaa ilman vakuuksia, sinun on hyvä varmistua siitä, että kilpailutat yrityslainan, jotta se on yritykselle mahdollisimman edullinen.  

Yrityslainan laina-aika

Jotta lainan korot ja yrityslainan takaisinmaksu eivät vie liikaa rahaa yrityksen kassasta, on laina aina sovitettava järkevästi oman yrityksen talouteen. Yrityslainan laina-aika on monesti sovitettavissa pitkälle aikavälille, jolloin pitkäaikainen velka ei rasita yrityksen taloutta liikaa sen arkisessa toiminnassa. Yrityksen pitkäaikainen lainakin täytyy suunnitella jo alussa niin, että laina-aika ja maksuerät ovat yrityksen taloudelliseen tilanteeseen sopivia.

Pitkäaikainen laina vai pitkäaikainen yritysluotto?

Yritysluoton ja yrityslainan erona on se, että yritysluotto pitkällä maksuajalla on samantien yrityksen käytettävissä. Yritysluoton käyttö on hyvin joustavaa ja vastaa yrityksen itse määriteltävissä olevaa aikataulua. Mikäli yritykselle tulee vastaan uusia, yllättäviä käyttötarkoituksia, sillä on jo luotto käytettävissään. Luotto palautuu yrityksen käyttöön sitä mukaan, kun yritys maksaa sitä takaisin. Käyttämättömästä luotosta yrityksen ei tarvitse maksaa lainkaan korkoa. 

 

Lue lisää ja hae yritysluottoa

 

Pitkä yrityslaina nostetaan taas yhdellä kerralla yrityksen käytettäväksi pankkitilille. Sen takaisin maksaminen myös aloitetaan samalla tasaisilla kuukausierissä, yhteisen maksusuunnitelman pohjalta. Yrityksen pitkäaikainen laina edellyttää siis tasaista lainan lyhentämistä, sekä lainaan liittyvien kulujen maksamista. Yrityslainan ehdot tulee aina omaksua hyvin tarkkaan ennen pitkän yrityslainan hakemista.

 

Lue lisää ja hae yrityslainaa

 

Millainen yrityslaina sopii yritykselle

Yrityslaina on hyvä suhteuttaa niin yrityksen nykyisiin, kuin myös todennäköisesti tuleviin kassavirtoihin. Mitä vähemmän yrityksellä on varaa lyhentää kuukausittain yrityslainan korkoa, sitä suuremmaksi riskiksi tulee ottaa pitkä yrityslaina. Näin ollen, joskus yritykselle voi sopia paremmin yritysluotto. Yritysluotossa yritys maksaa korkoa vain käyttämästään lainasta. Yrityksellä on näin myös mahdollisuus päättää oman lainansa suuruudesta ja nosto ajankohdasta paljon joustavammin.

Mikäli olet taas vasta aloittamassa yritystoimintaa sinun kannattaa tutustua tarkemmin kirjoitukseen koskien yritysrahoitusta ja yrityslainaa uudelle yritykselle. Näin saat paremman kuvan millainen rahoitus juuri omaan yritystoimintaasi voisi sopia, sekä mistä lähteä liikkeelle yrityslainan hakemisessa.

Pitkäaikainen yrityslaina ilman vakuuksia

Yrityksen rahoitus järjestetään hyvin usein reaalivakuuksien kanssa. Mutta voiko pitkäaikaista yrityslainaa saada ilman vakuuksia? Vastaus on kyllä. Yrityksen on myös mahdollista löytää rahoitusta pidemmälle aikavälille ilman vakuuksien hyödyntämistä. 

Vakuudeton yrityslaina on huomattavasti nopeampi tapa järjestää yritykselle rahoitusta kuin vakuudellinen yrityslaina. Asian kääntöpuolena voidaan todeta vakuudettomien lainojen olevan koroiltaan jonkin verran vakuudellista lainaa suurempia.

Lue lisää - mitä vakuudeton yrityslaina tarkoittaa?

Vakuudettoman yrityslainan määritelmälle on olemassa hieman eri variaatioita riippuen siitä, puhutaanko reaalivakuudettomasta lainasta vai täysin vakuudettomasta yrityslainasta. Capitalbox myöntää yrityslainaa ilman reaalivakuuksia jopa 48 kuukauden maksuajalla. 

Mistä pitkäaikaisen yrityslainan hinta muodostuu?

Kuten aivan tavallisessa lainassa myös yrityslaina koostuu lainaan liittyvästä korosta. Tämän lisäksi lainaan tai yritysluottoon kuuluu usein myös erilaisia käsittelykuluja, kuten nostoon tai lainanhoitoon liittyvät kulut. Yrityslainan korko voidaan jaotella luoton myöntäjän eli pankin tai rahoituslaitoksen marginaaliin sekä ennalta sovittuun viitekorkoon. 

Luoton myöntäjän marginaaliin vaikuttavat mm. yrityslainojen markkinakysyntä, yrityskohtaiset riskitekijät, yrityksen luottoluokitus, maksukyky, lainan vakuudet sekä varsinainen laina-aika. Viitekoron määrä määräytyy markkinoilla Euroopan keskuspankin ohjauksen mukaan.

Lue lisää - näin yrityslainojen korot määräytyvät

Pitkäaikainen yrityslaina voi olla koroiltaan lyhyttä yrityslainaa pienempi, mutta euromääräisesti se voi tulla monesti kalliimmaksi.  Yrityslainaan on myös sovittavissa kiinteä korko, joka tekee lainan takaisinmaksamisesta selkeämpää.

 

Hae pitkäaikaista yrityslainaa

 

Lue lisää:

Yrityksen rahoitussuunnittelu

Pk-yrityksen rahoitus

Yrityslainaa toiminimelle