Käyttöpääomalaina

Käyttöpääomaan liittyvät haasteet ovat yleisimpiä syitä hakea ulkopuolista rahoitusta. Käyttöpääomalaina soveltuu erityisesti pk-yritysten kausivaihteluiden tasoittamiseen, investointien rahoittamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Käyttöpääoman rahoitus CapitalBoxilta

Capitalbox on Euroopan johtava pk-yritysten rahoitukseen erikoistunut finanssitoimija. Tunnemme yritysten käyttöpääomaan liittyvät haasteet ja tarjoamme lisää käyttöpääomaa yrityksille silloin, kun ne sitä eniten tarvitsevat.

Vakuudeton yrityslainamme soveltuu käyttöpääoman rahoittamiseen oli käyttöpääoman vaihtelun 
syynä sitten satunnainen kassavirta, yllättävät investoinnit, liiketoiminnan laajentuminen tai kausiluontoiset myyntivaihtelut.

Yritys voi hakea käyttöpääomalainaa Capitalboxilta, yritysmuodosta riippumatta, seuraavien ehtojen täyttyessä:

  • Yrityksen on oltava toiminnassa vähintään 6 kuukautta
  • Yrityksen vuosittainen liikevaihto ylittää 40 000 €
  • Yrityksen omistajat asuvat Suomessa
  • Yhtiöllä on suomalainen pankkitili
  • Yhtiön fyysinen osoite on Suomessa 
     

Kokemuksia käyttöpääomaan liittyvien haasteiden ratkaisemisesta CapitalBoxin kanssa

"Jokainen yritystoiminnan harjoittaja tietää, että käyttöpääoma on välttämätöntä. CapitalBox ymmärtää, että yritys voi silti toimia hyvin, vaikka käyttöpääomasta olisi puutetta. CapitalBoxin nopealla avulla pystyimme ratkaisemaan maksuvalmiusongelman 24 tunnin kuluessa.  Heidän nopea ja ammattimainen toimintansa tekivät kestävän vaikutuksen, joka pysyy mielissämme." - Mats Holmgren 

"Yritys on laajennusvaiheessa ja tarvitsee lisää käyttöpääomaa. CapitalBox järjestää asiat ilman pitkiä ja byrokraattisia kokouksia. Suosittelen yrityksiä tekemään yhteistyötä CapitalBoxin kanssa vakavasti otettavana ja pitkäaikaisena kumppanina. Tukenne ja palvelunne on 100-prosenttista. Kiitos, CapitalBox!” – Johan Ljung

Hyödyllistä tietoa käyttöpääoman hallinnasta

Mitä on käyttöpääoma?

Käyttöpääoma (working capital) kuvaa yrityksen päivittäiseen toimintaan sitoutuneen pääoman määrä. Käyttöpääomalla mitataan paitsi yhtiön varallisuutta ja ennen kaikkea kyvykkyyttä suoriutua lyhytaikaisista vastuista sekä rahoittaa päivittäistä yritystoimintaa. Käyttöpääoman vaihtelu ja kausittainen väheneminen voivat aiheuttaa tarvetta hakea ulkopuolista rahoitusta, mikä on erityisen yleistä pk-yritysten keskuudessa.

Mikä on Capitalboxin käyttöpääomalaina?

CapitalBoxin käyttöpääomalaina on pienten ja keskisuurten yllättäviä tai kausiluonteisia käyttöpääoman laskua rahoittamaan tarkoitettu yrityslaina. Laina on reaalivakuudeton ja yrityksen käyttöpääoman tarpeesta riippuen suuruudeltaan 5 000€ - 2 000 000€. Lainan tarkoituksena on tarjota joustavaa ja edullista rahoitusta yrityksille liiketoiminnan yllättäviä tilanteita varten.

Lue lisää - CapitalBox yrityslaina

Tarvitsenko vakuuksia käyttöpääomalainan saamiseksi?

Halutessasi voit hyödyntää omaisuutta, kuten kiinteistöjä tai tontteja lainan vakuuten. Usein CapitalBoxin käyttöpääomalaina on kuitenkin reaalivakuudeton, eli se ei sitouta yrityksen kiinteää omaisuutta. Lainaa varten tarvitaan lainan ottajan henkilökohtainen takaus.

Lue lisää yrityslainan vakuuksista
 

Milloin käyttölaina on yrityksen käytettävissä?

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen arvioidaan yrityskohtainen luottokelpoisuus, minkä perusteella laina myönnetään - laina on käytettävissä nopeimmillaan seuraavan pankkipäivän kuluessa.

Lue lisää - miten luottokelpoisuus arvioidaan?

Miten käyttöpääomalainan korko määräytyy?

Käyttöpääomalainan koron suuruus määräytyy yleisten yrityslainojen korkojen lainalaisuuksien perusteella. Korkoon vaikuttavat mm. yrityksen luottokelpoisuus, korkotyyppi (kiinteä tai vaihtuva), markkinakysyntä sekä muut yrityskohtaiset tekijät. Lopullinen koron suuruus on aina yrityskohtainen.

Lue lisää yrityslainojen koroista

Capitalbox on erikoistunut pk-yritysten rahoitukseen ja rahoitukseen liittyviin kysymyksiin. Käyttöpääoman hallinta on monimuotoinen kokonaisuus, mikä liittyy erilaisiin yrityksen tunnuslukuihin ja yritystalouteen laajalti. Lisää tietoa näistä asioista löydät mm. seuraavista kirjoituksista.

Lue lisää - quick ratio

Lue lisää - yrityksen maksuvalmiuden parantaminen 

Lue lisää - kassavirran tärkeys pk-yrityksille 
 

Etsitkö lisää käyttöpääomaa yritykselle?

Capitalboxin yrityslaina soveltuu erinomaisesti väliaikaisen käyttöpääoma vajeen paikkaamiseksi. Täytä ja lähetä yksinkertainen ja nopea lainahakemus, ja otamme sinuun pian yhteyttä tarjouksen kanssa.