Onko luottolimiitti oikea väline ja miten se toimii?

Mikä on luottolimiitti?

Luottolimiitti on uusiutuva laina, joka antaa yrittäjille kiinteän rahasumman, jota he voivat käyttää tarvitessaan ylimääräistä rahaa, maksaa takaisin ja käyttää taas uudelleen tarvittaessa. Luottolimiitti on perinteisesti ollut yksi suosituimmista vaihtoehdoista yrittäjien lyhytaikaisen pääoman ja kassavirran tarpeiden kattamiseksi. Kaksi yleisintä luottolimiittivaihtoehtoa ovat liiketoimintaluotto ja yritysluottokortti.

Lue lisää yritysluottokortin ja liiketoimintaluoton eroista

 

Mitkä ovat luottolimiitin etuja?

Luottolimiittiä käyttämällä yritys maksaa korkoa vain käyttämästään lainarahasta ja voi päättää itse lainasumman sekä lainan nostamisen ajankohdan. Luottolimiitti on joustava vaihtoehto käyttöpääoman lisäämiseksi.
 

Muutamia esimerkkejä siitä, kuinka yrityksesi voi käyttää luottolimiittiä: 

  • Varaston ostaminen 
  • Liiketoimintakriittisten laitteiden korjaus 
  • Markkinointikampanjan rahoitus 
  • Kausittaisen kassavirtakuilun paikkaaminen 

 

Luottorahoitusta on kahdenlaista 

  • Vakuudellinen luottolimiitti: Tämän tyyppinen limiitti sisältää vakuuden luottolimiitin turvaamiseksi. Kun luottolimiitti on vakuudellinen, luotonantajalla on yleensä panttioikeus yhteen tai useampaan yrityksesi omaisuuteen. Vakuudellinen luottolimiitti toimii hyvin samalla tavalla kuin autolaina tai talon toinen asuntolaina. Vakuudellisessa luottolimiitissä on usein matalampi korko ja siihen voi sisältyä myös korkeampi käyttöraja. 
  • Vakuudeton luottolimiitti: Tämän tyyppiselle luottolimiitille ei vaadita vakuuksia. Vakuudeton luottolimiitti toimii samalla tavalla kuin luottokortti. Hyväksyntä perustuu yleensä luottoluokitukseen ja korko on todennäköisesti korkeampi verrattuna vakuudelliseen luottolimiittiin. Myös käyttöraja on todennäköisesti alhaisempi. 

 

Avoin voimassa oleva luottolimiitti

Vaikka monet luotonantajat määrittävät ehdot luottolimiitille, liiketoimintaluottoa voidaan pitää avoimena luottolimiittinä. Yksinkertaisesti sanottuna luottolimiittiä voidaan käyttää hyväksyttyyn käyttörajaan saakka, maksaa takaisin ja käyttää sitten taas uudelleen. Toinen termi avoimelle luotolle on käyttöluotto. 

Luottokortit ovat yksinkertainen esimerkki avoimesta luottolimiitistä. Joka kuukausi erääntyy vähimmäismaksu, koska saldoon lisätään uusia maksuja. 

Verrattuna perinteiseen yrityksen pienlainaan, luottolimiitti korkoa maksetaan vain käytetyn luoton määrästä, jos maksat lainaa vähintään kuukausimaksun verran. Voit maksaa takaisin niin paljon enemmän kuin vähimmäiskuukausimaksun kuin haluat joka kuukausi laina-ajan loppuun asti, jolloin pääoma erääntyy. 

 

Milloin yrityksen kannattaa harkita luottolimiittiä?

Jos yrityksesi tarvitsee säännöllisesti varoja lyhytaikaisen pääomatarpeen tyydyttämiseksi, jotta yrityksen päivittäisiä pääomavaatimuksia voidaan hallita, luottolimiitin hakeminen voi olla järkevää. Tässä on muutama esimerkki tilanteista, joissa yritykset käyttävät luottolimiittiä: 

  • Kausiluonteinen yritys, joka tuottaa suurimman osan myynnistään kesällä, voi käyttää luottolimiittiä kauden ulkopuolella (jos kassavirtaa on riittävästi säännöllisten maksujen suorittamiseen) yleiskustannusten kattamiseen. Vaikka tulot vaihtelevat, luottolimiitti tarjoaa mahdollisuuden ylläpitää normaalia liiketoimintaa. 
  • Pieni yritys voisi käyttää luottolimiittiä rahoittaakseen markkinointia. Yrittäjät voivat investoida markkinointikampanjaan, joka houkuttelee uusia asiakkaita ja kasvattaa myyntiä. Lainatut varat voidaan maksaa takaisin nopeasti, koska kampanja potentiaalisesti tuottaa lisätuloja. 
  • Luottolimiitti voi olla hyödyllinen myös kassavirran hallinnassa, jos esimerkiksi yrityksen tulee kattaa kuluja odottaessaan laskun maksamista. 

 

Vaihtoehtoja luottolimiiteille 

Uuden yrityksen, jolla ei ole vakiintunutta yritysluottoprofiilia, tai yrittäjän, jolla on heikko henkilökohtainen luottoluokitus, on todennäköisesti vaikea saada luottolimiittiä. 

Useimmat luotonantajat tarjoavat luottolimiittejä mieluummin vakiintuneemmille yrityksille, joilla on jotain saavutettuna ja riittävästi tuloja saadakseen luottolimiitin tarjoamaa joustavampaa rahoitusta. 

Jos yrityksesi toiminta tervettä, mutta et ole varma luottolimiitin saamisesta, harkitse pienyrityslainan hakemista CapitalBoxilta. Saat päätöksen yrityksesi suhteen pian hakemisen jälkeen. 

 

TUTUSTU JOUSTAVAAN YRITYSLAINAAN

 

Rahoitustuotteemme toimivat samalla tavalla kuin yritysluottolimiitti, mikä tarkoittaa, että saat aluksi enimmäislimiitin. Myöhemmin sinulla on mahdollisuus saada lisäpääomaa riippuen historiastasi kanssamme. 

 

Lue lisää:

Rahoitusta ilman luottotietoja

Uuden yrityksen rahoitus

Mikä on vakuudeton yritysluotto ja miten sellainen voidaan myöntää?

 

Laske yrityslainan määrä vaihtoehtona luottolimiitille

 

 

 

Usein kysyttyä luottolimiitistä

Mikä on luottolimiitti?

Luottolimiitti on uusiutuva laina, joka antaa yrittäjille kiinteän rahasumman, jota he voivat käyttää tarvitessaan ylimääräistä rahaa, maksaa takaisin ja käyttää taas uudelleen tarvittaessa. Luottorahoituksellisia luottolimiittejä on sekä vakuudellisia että vakuudettomia.

Milloin luottolimiitti kannattaa?

Mikäli yritys tarvitsee säännöllisesti varoja lyhytaikaisen pääomatarpeen tyydyttämiseksi, jotta yrityksen päivittäisiä pääomavaatimuksia voidaan hallita, luottolimiitin hakeminen voi olla järkevää.

Mitkä ovat luottolimiitin vaihtoehdot?

Useimmat luotonantajat tarjoavat luottolimiittejä mieluummin vakiintuneemmille yrityksille. Yritysluottokortti ja vakuudeton yrityslaina ovat kilpailukykyisiä vaihtoehtoja luottolimiitille yrityksen tarpeista riippuen.