Julkaistu02.09.2021
Viimeksi muokattu
14.01.2022

Yrityslaina ilman luottotietoja – onko se mahdollista?


Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät usein luottokartoituksia myöntäessään lainoja. Näin rahoittajat varmistuvat siitä, että lainat tullaan maksamaan ajallaan takaisin. Hakijan luottoluokituksella on merkitystä myös lainan marginaalille.

Lue lisää - miten yrityksen luottokelpoisuus määräytyy?

Yleisesti ottaen lainaa saa harvemmin tilanteessa, jossa hakijan luottotiedot ovat menneet, mutta jos rahoitus kuitenkin myönnetään ilman luottotietoja, lainan hinta asettuu riskitekijöiden vuoksi korkeammalle kuin sellaisella, jolla luottotiedot ovat kunnossa.

Lue lisää - 5 vaihetta hyvään luottoluokitukseen

Yrityslainojen kohdalla tarkistetaan aina yrittäjän luottotiedot, vaikka yrityksen toiminta olisikin hyvällä tasolla. Esimerkiksi toiminimiyrittäjien ja muiden kuin osakeyhtiöiden kohdalla, yrittäjä on henkilökohtaisesti vastuussa yrityslainasta ja velvollinen hoitamaan sen takaisinmaksun, jos yritys ei siihen kykene. 

Lue lisää - yrityslainan vakuudet ja takaus

 

Voiko yrityslainaa saada ilman luottotietoja?

Yrityslainan saaminen ilman luottotietoja on haastavaa. Yrityslainan kohdalla kyseessä on henkilötakaus, ei luottotiedoton yrittäjä voi saada yrityslainaa omalle yritykselleen ainakaan perinteisestä pankista.

Yrityslainojen maailma elää kuitenkin murroksessa, jonka myötä yrittäjä voi saada rahoitusta myös ilman luottotietoja. Verkossa toimivien uusien toimijoiden myötä yrittäjällä on entistä useampia vaihtoehtoja yrityksen rahoitukseksi. 

 

Milloin maksuhäiriömerkintä ei haittaa?

Osakeyhtiön kohdalla ei haittaa, jos jollakin yhtiön osakkaalla olisikin huonot luottotiedot ja maksuhäiriömerkintä. Yhtiö voi silti hakea yrityslainaa, mutta nämä luottotiedottomat henkilöt eivät voi asettua lainatakaajiksi. 

Tästä ja lukuisista muista syistä osakeyhtiön valinta yrityksen yhtiömuodoksi voi olla järkevää. 

 

Tutustu yrityslainaan osakeyhtiölle

 

Huomioi vaihtoehtoiset rahoitusratkaisut

Esittelemme tässä muutamia vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja, jos yrittäjä etsii yrityslainaa ilman luottotietoja.

 

Laskurahoitus nopeuttaa kassaanmaksua

Yritys voi nopeuttaa saataviensa kotiuttamista tehdystä työstä myymällä laskut siihen erikoistuneelle yritykselle, joka sitten ottaa laskujen perimisen kontolleen. 

Laskurahoituksen hyvä puoli on, että sen avulla yritys, joka ei voi saada yrityslainaa ilman luottotietoja, saa kuitenkin nopeutettua omien saatavien kassaanmaksua ja näin parantaa omaa maksuvalmiuttaan. 

Miinuksena toki on, ettei yritys saa laskuistaan ihan täyttä summaa itselleen. 

 

Vaihtoehtoiset rahoitusratkaisut ja yrityslainat


Verkossa toimivien rahoitusyhtiöiden valikoimista löytyy nopeita yritysluottoja, joihin ei vaadita vakuuksia. Joissakin tapauksissa myöskään takaajia ei välttämättä tarvita, mutta siihen vaikuttavat muun muassa lainan suuruus sekä se, pystyykö yritys osoittamaan takaisinmaksukykyä jollakin muulla tavalla. Capitalboxilta yritykset voivat hakea lainaa ilman vakuuksia turvallisesti verkossa yhtiömuodosta riippumatta.

Tutustu tarkemmin - yritysluoton ja yrityslainojen käyttötarkoitukset ja erot 

Lähtökohtaisesti nämä vakuudettomat ja nopeat nettiluotot ovat perinteisiä ratkaisuja kalliimpia, mutta voivat oikeissa tilanteissa olla yritykselle varteenotettavia keinoja yrityksen rahoitushaasteiden ratkaisemisessa. 

 

Yrityslainojen murros – luottotietojen merkitys jatkossa?

Luottotietojen merkitys on nyt ja tulee myös jatkossa olemaan muutoksen kohteena, runsaiden verkossa toimivien rahoitusyhtiöiden mukaantulon myötä. 

Näiden yhtiöiden tarkoituksena on toimia sellaisten yritysten tukena, jotka eivät saa välttämättä yrityslainaa pankista entisestään tiukentuneiden lainakriteerien takia.  

Markkinoiden syke on nykyaikaisessa maailmassa nopea, minkä vuoksi hitaampien käsittelyaikojen omaavat pankkilainat ovat joillekin yrityksille liian hitaita ratkaisuja.

Tähän markkinarakoon ovat iskeneet nämä uudet, digitaalisessa ympäristössä operoivat rahoitusyhtiöt, jotka tarjoavat nopeita, vakuudettomia yrityslainoja sekä muita rahoitusmalleja.  

Yrityslainojen murroksessa näiden yhtiöiden palveluille riittää kysyntää, sillä nopea ja helppo lainan saanti on monille yrityksille toiminnan kannalta elintärkeää. 

Meillä CapitalBoxilla on yli seitsemän vuoden kokemus suomalaisten yritysten lainoituksesta ja erityisesti pk-yritysten rahoituksesta. Yhdistämällä  pitkän kokemuksemme ja toimiala tuntemuksen moderniin teknologiaan, voimme löytää sopivia ratkaisuja monille rahoitusta etsiville yrityksille. Osaamme arvioida yrityksien tilanteita tapauskohtaisesti ja suhteessa muihin suomalaisiin pk-yrityksiin kokonaisvaltaisesti. Capital Box on joustava ja reilu rahoitusvaihtoehto kasvaville ja kehittyville yrityksille - lähetä ei-sitova yrityslaina hakemus jo tänään! Etusivultamme voit myös varata ilmaisen konsultointi-ajan yrityksen rahoituksen suunnittelua varten

 

Jätä ei-sitova yrityslainahakemus