Julkaistu16.11.2021
Viimeksi muokattu
20.10.2023

Yritysluotto ilman vakuutta – onko se mahdollista?

Tämä artikkeli on tiivis tietopaketti, jonka aiheena on yritysluotto ilman vakuutta. 

Yritysluotto ilman vakuutta tarkoittaa yritykselle myönnettävää luottoa, jonka saamiseksi ei edellytetä reaalivakuutta eli panttioikeutta johonkin yrityksen omaisuuteen.

Tutustu yrityslainan vakuuksiin täältä. 

Se on lyhytaikaiseen käyttöpääoman rahoitukseen tarkoitettu jatkuva yritysluotto, joka mahdollistaa luottoliimitin yritykselle jatkuvaan käyttöön. Korkoja maksetaan vain käytetystä osuudesta ja limiitti palautuu sitä mukaa, kun yritys maksaa luottonsa takaisin.

 

Tutustu Capitalboxin vakuudettomaan yritysluottoon

 

Voiko yritysluottoa saada ilman vakuuksia?

Vaikka iso osa yrityslainoista ja yritysluotoista vaativat reaalivakuuden esittämistä niiden myöntämiseksi, niin vastaus kysymykseen on: kyllä, yritysluottoa voi saada ilman vakuuksia. Rahoitusalan yhtiöillä on kuitenkin omat ehtonsa, jolla ne seulovat luottohakemuksia minimoidakseen luottotappiot ja turhan velkaantumisen.

Lainanmyöntäjät tekevät yrityksestä aina luottokartoituksen, jonka perusteella ne antavat sille jonkinlaisen luottoluokituksen. Tällä on usein myös vaikutusta lainan ja luoton korkomarginaaliin. Paremmalla luottoluokituksella voi siis saada luottoa parempaan hintaan.

Lue lisää - 5 askelta hyvään luottoluokitukseen

CapitalBox myöntää yritysluottoa ilman vakuuksia seuraavin ehdoin:

  1. Henkilötakaus. Yritysluotto ilman vakuutta on yrityksen vierasta pääomaa, jossa yrittäjä asettautuu luoton henkilökohtaiseksi takaajaksi. Yritysluottoja myöntävät rahalaitokset tarvitsevat jonkinlaisen vakuutuksen sille, että luotto tullaan maksamaan takaisin, jos yritys ei siihen jostain syystä olisi kykenevä.
  2. Kaikkien yrityksen omistajien tulee asua Suomessa.
  3. Yrityksellä tulee olla yli 40 000 euron vuotuinen liikevaihto.
  4. Liiketoiminta on ollut käynnissä yli 6 kuukautta.
  5. Yrityksellä on suomalainen pankkitili.
  6. Yrityksellä on toimipaikka Suomessa.

 

Hae vakuudetonta yritysluottoa

 

Mikä on vakuudeton yritysluotto ja mihin sitä käytetään?

Toiselta nimeltään vakuudetonta yritysluottoa käytetään usein lyhytaikaisen käyttöpääoman tarpeessa ja se soveltuu erityisesti lyhytaikaiseksi rahoitukseksi yrityksille. Sitä on nopeaa ja vaivatonta hakea, minkä vuoksi se soveltuukin esimerkiksi liiketoiminnalle kriittisten laitteiden korjaamiseen, markkinointikampanjan rahoittamiseen tai kausiluontoisen kassavirtavajeen paikkaamiseen. 

Vakuudeton yritysluotto on vieraan pääoman rahoitustapa, jonka myöntämiseksi vaaditaan, että yrityksen luottoluokitus on riittävä. Sitä haetaan usein pienempiin tarpeisiin, mutta luottoa voi olla saatavilla jopa 350 000 euroon saakka. Tätä suurempien summien kohdalla on mahdollisesti käännyttävä yrityslainojen puoleen.

Vakuudeton yritysluotto voi myös olla yritykselle hyvä mahdollisuus hakea lisärahoitusta tilanteessa, jossa sen saama laina tai luotto pankista ei tunnu riittävän yrityksen tarpeisiin.

Lue lisää - yrityslaina pankista vai rahoituslaitokselta?

 

Miten vakuudeton yrityslaina ja yritysluotto eroavat toisistaan?

Vakuudeton yritysluotto ja yrityslaina ilman vakuuksia ovat suosittuja rahoitusmuotoja yrityksille, jotka haluavat rahoitusta nopealla aikataululla. Vakuudeton yritysluotto eroaa vakuudettomasta yrityslainasta niiltä osin, että sitä usein haetaan lyhyemmälle aikajänteelle ja haettavat summat ovat myös pienempiä. Yritysluotto on joustavampi, kun taas yrityslainan kohdalla ennakoitavuus korostuu.

Vakuudeton yritysluotto on joustava ja jatkuva luottolimiitti, jota yritys voi käyttää tarpeen tullen. Korkoja maksetaan vain käytetyn luoton osuudelta, ja kun se on maksettu takaisin kokonaan, on yrityksellä taas käytössään myönnetyn luoton verran käyttöpääomaa. Yritys voi näin luottaa aina siihen, että käyttöpääomaa on aina saatavilla, kun sitä tarvitaan. Vakuudeton yritysluotto on joustava rahoitusratkaisu, sillä kuukausittaista maksuerää voi myös tarpeen mukaan muokata yrityksen kuukausittaisen tilanteen mukaan.

Vakuudeton yrityslaina sen sijaan soveltuu tilanteeseen, jossa halutaan kerralla nostettavaksi lainasumma, joka on mahdollista maksaa takaisin tarvittaessa pitemmälläkin ajanjaksolla. Yrityslainojen takaisinmaksu tapahtuu kiinteällä kuukausimaksuerällä ja kiinteällä korolla. Lainasummat voivat olla suurempia kuin yritysluottojen kohdalla. Capitalbox tarjoaa vakuudettomia yrityslainoja 5 000 eurosta 350 000 euroon asti.

Jos vielä mietit kumpi kannattaa valita, tutustu vakuudettoman yrityslainan ja yritysluoton eroihin vielä tarkemmin.

 

Yritysluotto vaihtoehtona lainalle pankista

Yritysluotto on hyvä vaihtoehto, jos yrityslaina pankista on jäänyt saamatta esimerkiksi liian vähäisten vakuuksien takia tai jos myönnetty lainasumma on ollut liian pieni, niin yritysluotto sopii hyvin täydentäväksi lisärahoitukseksi. Yritysluotto toimii erinomaisena vaihtoehtona pankkilainalle tai luotolle sen nopean hakuprosessin ansiosta.

Yrityslainan vakuudet ovat pankille takuu siitä, että laina tullaan maksamaan takaisin. Usein pankit vaativat vakuudet, kun heiltä haetaan yrityslainaa, mikä jo lähtökohtaisesti viivästyttää luoton myöntämistä verrattuna vakuudettomaan yritysluottoon verrattuna.

Yritysluotto on rahoitustapana itsessään hyvin joustava vaihtoehto, sillä yritykselle myönnettävä luottolimiitti takaa sen, että käyttöpääomaa on yrityksen käytössä jatkuvasti. Yrityksen tarvitsee myös maksaa ainoastaan käyttämästään luotosta, eikä koko luottosummasta, toisin kuin siinä tilanteessa, jossa se olisi nostanut yrityslainan yritystililleen. Myös oikein mitoitettu käyttöpääomalaina takaa yrityksen käyttöpääoman riittävyyttä ja soveltuu erinomaisesti pk-yrityksille.

 

Voiko yrityslainaa saada ilman luottotietoja?

Yrityslainan saaminen ilman luottotietoja on hankalaa. Yrityksen on kuitenkin mahdollista saada yrityslaina ilman luottotietoja siinä tapauksessa, jos kyseessä on osakeyhtiö. 

Tällaisessa tapauksessa voi olla mahdollista saada myönteinen lainapäätös, vaikka jollakulla osakeyhtiön omistajista olisikin ollut maksuvaikeuksia aikaisemmin, kunhan vain loput yrityksen omistajista saavat riittävät arviot luottokelpoisuudesta.

Lue lisää - miten saada yrityslainaa ilman luottotietoja?

 

Miksi hakea vakuudetonta yrityslainaa?

Vakuudetonta yrityslainaa haetaan sen takia, että lainapäätöksen saa todella nopeasti ja rahat voivat olla yrityksen tilillä jo parissa pankkipäivässä. Näin se auttaa reagoimaan äkillisiin tilanteisiin, jolloin käyttöpääoman tarve on kriittisintä.

Lue lisää - mitä on käyttöpääoma ja miksi se on tärkeää?

Kun yritys ei ole saanut pankista lainaa riittävästi tai yhtään, vakuudeton yrityslaina sopii hyvin pankkilainan vaihtoehtoiseksi tai täydentäväksi rahoitukseksi.

Hyvällä luottokelpoisuudella on mahdollisuus saada edullinen yritysluotto, sillä yrittäjän ja yrityksen luottoluokitus, kassavirta ja taloudellinen tilanne vaikuttavat myönnettävän luoton ehtoihin.

 

Yritysluoton edut

Yritysluoton edut antavat yrityksen liiketoimintaan joustavuutta

  • Yrityslainoihin verrattuna joustavampi kuukausimaksuerä
  • Yritys maksaa korkoa vain nostetun luoton osalta
  • Mahdollisuus nopeaan reagointiin nopean hakuprosessin ansiosta
  • Yritysluotto takaa sen, että sillä on äkillisissäkin tilanteissa käyttöpääomaa, kun se sitä tarvitsee

 

 

Millainen yrityslaina sopii sinun yrityksellesi?

Kun mietit, millainen yrityslaina sopii yrityksellesi, kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin alla oleviin kysymyksiin. Halutessasi lue lisää siitä, millä perusteilla lainanantajat ja pankit määrittelevät yrityslainojen korot. CapitalBoxilta voit hakea vakuudettoman lainan lisäksi myös lainaa vakuuksilla. Vakuudellista lainaa voit hakea jopa 2 000 000 € asti.

 

Mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon rahaa tarvitaan?

Jos on jo tiedossa jokin tietty käyttötarkoitus, useimmiten paras vaihtoehto on siihen suunniteltu yrityslaina. Yritysluottojen enimmäissumma on 350 000 euroa, joten yrityslaina voisi soveltua paremmin, jos rahaa tarvitaan enemmän. Jos taas halutaan rahaa vapaasti yrityksen käytettäväksi, yritysluotto sopii silloin paremmin.

 

Haluatko rahoitukselta ennakoitavuutta vai joustoa? 

Budjetin ennakoitavuuden mahdollistaa parhaiten yrityslaina, jossa on kiinteä kuukausimaksuerä. Joustavuutta haluava yritys valitsee yritysluoton, sillä kuukausimaksu on muokattavissa. Yritysluoton takaisinmaksu tapahtuu niin, että yritysluotto korko ja käytetty luoton osuus muodostavat kuukausimaksun, joten sen hinta muodostuu vain luoton nostetusta osuudesta. Kun yritys maksaa luoton takaisin, saa se taas käyttöönsä myönnetyn luoton kokonaisuudessaan.

 

Mikä on yrityksesi luottoluokitus?

Uusi yritysluotto vaatii aina luottokelpoisuuden määrityksen. Luotontarjoajan antama luottoluokitus yhdessä muiden tekijöiden kanssa määrittelee, millaisilla ehdoilla luottoa myönnetään. Yritysluoton hinta siis määrittyy osittain sen mukaan, millainen yrittäjän luottoluokitus on.

 

Hae vakuudetonta yrityslainaa
 

 

Usein kysyttyä aiheesta: yritysluotto ilman vakuutta

Voiko yritysluottoa saada ilman vakuuksia?

Kyllä. Yritysluottoa voi saada myös ilman vakuuksia. Vakuudettoman yritysluoton saamiseksi yrittäjä asettuu luoton henkilötakaajaksi. Capitalbox.fi myöntää yritysluottoa 350 000 euroon saakka.

Mitkä ovat vakuudettoman yrityslainan edut?

Vakuudettoman yrityslainan edut ovat sen vaivattomuudessa ja nopeudessa. Kriittisen laitteen hajotessa tai yllättävän tilanteen kohdatessa, vakuudeton yrityslaina voi olla jopa elintärkeä ratkaisu yrityksen liiketoiminnan kannalta, sillä parhaimmillaan myönteisen lainapäätöksen myötä rahat voivat olla yrityksen tilillä jo parissa pankkipäivässä.