Julkaistu20.05.2020
Viimeksi muokattu
15.03.2022

Yritysluottokortti vai luottolimiitti?

Yritysluottokorteista on tullut suosittu ja joustava työkalu monille yrittäjille, etenkin silloin, kun tarvitaan varoja nopeasti. Luottokortilla tehtäville ostoksille asetetaan vain vähän rajoituksia, ja monet pienten ja keskisuurten yritysten omistajat käyttävät luottokorttia esimerkiksi varaston ostamiseen, laskujen maksamiseen tai matkakulujen kattamiseen. Voit myös harkita yrityksen luottolimiittiä, se voi olla yrityksellesi hyvä vaihtoehto. 

Tässä ovat yritysluottokortin edut 

Joustava rahoitus- ja ostostyökalu on ehkä tärkein yritysluottokortin ominaisuus. Muita etuja ovat edistynyt raportointi ja kulujen seuranta, mahdollisuus lisätä useita kortteja samalle tilille, joustavammat maksutavat ja usein suurempi luottolimiitti kuin henkilökohtaisella luottokortilla. 

Tarjoaako CapitalBox yritysluottokorttia? Ei, mutta tarjoamme suosittua yrityslainaa, joka on arvokas taloudellinen työkalu itsessään tai käytettynä yhdessä yritysluottokortin kanssa. 

Miksi yrityksen luottolimiitti olisi järkevä lisä yritysluottokortille? 

Vaikka yritysluottokortit ovat hyödyllisiä ja joustavia, on joitain asioita, joita ei pysty tekemään luottokortilla. Niillä ei esimerkiksi pysty suorittamaan tiettyjä maksuja, kuten kiinteistöjen vuokria, palkkoja ja toimittajien laskuja. Niihin voi kuitenkin käyttää yritysluottolimiittiä

 

Usein kysytyt kysymykset 

Mitä eroa on yritysluottokortilla ja yritysluottolimiitillä? 

Luottolimiitti on käyttölaina, joka tarjoaa kiinteän määrän pääomaa, jota voidaan käyttää aina tarvittaessa. Voit käyttää luottorajan kokonaan tai vain osan siitä milloin tahansa kiinteään enimmäisrajaan saakka, maksaa lainaa takaisin ja käyttää sitä taas uudelleen. Korko maksetaan vain käytetyn luoton määrästä. 

Vaikka yritysluottokortti on samankaltainen kuin luottolimiitti, on joitain ostoja ja maksuja, joita ei voi maksaa yritysluottokortilla.