Julkaistu22.04.2022
Viimeksi muokattu
20.10.2023

Yritysrahoitus ilman vakuuksia - nämä ovat vaihtoehdot

Vakuudet eivät enää tänä päivänä ole edellytys yritysrahoituksen hakemiselle ja saamiselle. Edullinen yritysrahoitus ilman vakuuksia voi järjestyä hyvinkin vaivatta netissä yhdellä hakemuksella. Et siis tarvitse suuria pääomia ja vielä vakavaraista yritystä saadaksesi lainaa yritykselle ilman vakuuksia

Vakuudettoman yritysrahoituksen ehdottomana etuna on sen nopeus. Yrityksellä voi olla mahdollisuus saada laina tai luotto käyttöönsä jopa yhden pankkipäivän kuluttua yritysrahoituksen hakemisesta. Vakuudettomuus lyhentää merkittävästi rahoitushakemuksen käsittelyaikaa. Siksi vakuudettoman lainan saaminen käyttöön voi olla hyvinkin nopeaa.

 

Hae yritysrahoitusta ilman vakuuksia

 

 

CapitalBox myöntää lainaa yrityksille myös ilman vakuuksia hyvin joustavilla ehdoilla. Yrityslainan hakemiseksi CapitalBoxilta yritysmuodolla ei ole myöskään merkitystä. Hakiessasi vakuudetonta rahoitusta voit siis toimia esimerkiksi elinkeinonharjoittajana, toiminimellä tai sitten osakeyhtiössä. Meiltä voit myös hakea lainaa vakuuksilla.

Yrityslaina ilman vakuuksia tarkoittaa siis, ettei lainan saamiseksi vaadita raha- tai esinevakuutta, eli toisin sanoen reaalivakuutta. Lainalle vaaditaan vain omavelkainen takaus takaisinmaksun varmistamiseksi. Hakemukset käsitellään heti, eikä lainatarjouksen saaminen edellytä sitoutumista. Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista.

Kuten yritysluotossa, myös yrityslainoissa on mahdollisuus maksaa lainaa aiempaa aikataulua nopeammin takaisin. Näin lainanottaja voi säästää korkokuluissa. CapitalBoxin vakuudeton yrityslaina on suunniteltu eritoten yritysten kasvua ja kehitystä varten.

Yrityslaina ilman vakuuksia pankkitilille - 4 vaihetta

Yrityslainan hakeminen on prosessina hyvin yksinkertainen. CapitalBoxin kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia. Prosessi sisältää yksinkertaisimmillaan vain seuraavat neljä vaihetta:

  1. Täytä lainahakemus ja valitse haluttu rahoituksen määrä verkossa
  2. Tutustu saamaasi lainatarjoukseen
  3. Hyväksy saamasi lainatarjous ja vastaanota laina
  4. Lyhennä lainaa kuukausittain tasaerissä

Lainahakemuksen täyttämiseen tarvitse valmiiksi yrityksen Y-tunnuksen sekä halutun lainasumman. Lainatarjouksen saatuasi voit myös aina kieltäytyä tarjouksesta, mikäli tarjous ei ole mielestäsi riittävän hyvä tai kannattava juuri sinulle.

Mikäli päätät hyväksyä lainatarjouksen, saat rahat tilillesi hyvin nopeasti – nopeimmillaan jopa yhden pankkipäivän aikana. Lainan takaisinmaksu taas tulee aloittaa enintään 30 päivän aikana lainan nostamisesta.

Yrityslainoissa lainaa lyhennetään kuukausittain kiinteinä, tasaisina erinä takaisin. 

Yleisiä syitä vakuudettoman yritysrahoituksen hakemiseen

Yritysrahoituksen hakeminen on aina hyvin yksilöllistä ja yrityskohtaista. Yritysten tilanteet ja syyt hakea rahoitusta poikkeavat monesti toisistaan. Kokosimme yhteen blogikirjoitukseen listan 17 - syystä miksi yrityksen lainaavat rahaa.

Tähän artikkeliin olemme listanneet tästä listasta viisi yleisintä vakuudettoman yritysrahoituksen käyttökohdetta. Loppuihin listan kohtiin voit tutustua tarkemmin yllä olevasta linkistä.

  1. Yrityksen perustaminen
  2. Käyttöpääoman lisääminen
  3. Varaston ostaminen
  4. Laitteiden ostaminen 
  5. Toimitilojen laajentaminen

Syyt vaihtelevat vuoroin käyttöpääoman puutteen, sekä toiminnan laajentamisen välillä. Joskus yritys voi tarvita rahaa esimerkiksi mätkyjen maksamiseen ja toisessa tapauksessa taas markkinoinnin lisäämiseen.

Käy tutustumassa blogissa tarkemmin listan kaikkiin 17 kohtaan.

Mikäli kaipaat tietoa sekä vakuudellisista että vakuudettomista yritysrahoitusvaihtoehdoista Suomessa, suosittelemme tutustumaan yritysrahoitusvaihtoehtoja vertailevaan oppaaseemme

Vakuudeton yrityslaina vai yritysluotto?

Yritysrahoitus ilman vakuuksia järjestetään hyvin monesti joko yrityslainan tai  yritysluoton kautta. Yrityslaina ja yritysluotto eroavat rahoitusmuotoina jonkin verran toisistaan. Molemmat ovat hyviä rahoitusmuotoja oikeissa tilanteissa. Sekä yrityslainaa että yritysluottoa myönnetään ilman reaalivakuuksia.
Mikäli yritys on tekemässä esimerkiksi pidempiaikaisia investointeja laitteistoon tai koneistoon, voi yrityslaina olla silloin parempi tapa hoitaa rahoitus.

Lue lisää - investointirahoitus yritykselle

Vastaavasti, jos yritys tarvitsee hieman joustavampaa rahoitusta päivittäiseen toimintaansa voi yritysluotto olla siinä tapauksessa järkevämpi ratkaisu. Alle on koottu lyhyt tiivistelmä molemmista rahoitusmuodoista, sekä niiden eroavaisuuksista ja eduista.

Yritysluotto ilman vakuuksia

Yritysluotto on nopea ja helppo tapa rahoittaa yrityksen kasvua. Toisin kuin yrityslainassa, yritysluotossa yritys maksaa korkoa vain käyttämästään luotosta. Samalla yritys voi määritellä nostettavan luoton määrän ja ajankohdan vuorokauden ajasta riippumatta. Yritysluotto ilman vakuuksia on näin ollen hyvin tehokas ja joustava työkalu yrityksen rahoituksen hankitaan.

Perinteiseen yrityslainaan verrattuna yritysluoton kulut ovat huomattavasti pienemmät. CapitalBoxin kautta on myös mahdollista maksaa luotto takaisin suunniteltua aikataulua nopeammin.

 

Hae vakuudetonta yritysluottoa

 

 

Yrityslaina ilman vakuuksia

Yrityslainaon helppo ja kätevä keino auttaa yritystä kasvamaan. Se toimii myös työkaluna ja rahoitusvälineenä aloittavalle yritykselle. CapitalBoxin vakuudeton yrityslaina sopii erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin. 

Voit hakea tarpeidesi mukaan yrityslainaa 2 000 € - 350 000 € väliltä. Yrityslaina sopii monelle yritykselle toimialasta riippumatta. 

Yrityslaina ilman vakuuksia voidaan myöntää toimiala riippumattomasti, toimii yritys sitten esimerkiksi rakennusalalla, tai esimerkiksi kaupan alalla. Yrityslainan korko säädetään yrityksen liikevaihdon, alan, luottoluokituksen ja kassavirran perusteella. 

Lue lisää - mitkä asiat vaikuttavat yrityslainan korkoon?

Jos sopiva yrityksen rahoitusmuoto mietityttää, voit tutustua blogikirjoitukseemme koskien yrityksen rahoitusmuotojen vertailua. Koska etenkin aloittavan yrityksen alkutaival on monesti haastava taloudellisesti, kannattaa yrityksen rahoitusvaihtoehtoihin tutustua ajan kanssa parhaimman vaihtoehdon löytämiseksi.

Pieni yrityslaina

Etenkin pienet yrityslainat ovat pääasiassa vakuudettomia lainoja. CapitalBoxin pienet yrityslainat sopivat eritoten pienille ja keskisuurille yrityksille lyhyen aikavälin rahoituksen järjestämiseen. 

Pieni yrityslaina on pienimmillään 2000€. Pääoman hakeminen on erittäin nopeaa, koska luottopäätös perustuu yrityksen kassavirran tarkastamiseen. Pienille yrityslainoille ei siten edellytetä reaalivakuuksia.

Tyypillinen pieni yrityslaina on joitakin tuhansia euroja, mutta useimmiten alle 10 000 euroa. Usein käyttötarkoituksena on lisätä yrityksen käyttöpääomaa hetkellisesti kausiluonteisten myyntitulojen tasaamiseksi. 

Yritysmuodolla ei ole väliä yrityslainan saamiseksi. CapitalBox myöntää lainaa niin toiminimellä toimiville, osakeyhtiöille, osuuskunnille, avoimille yrityksille kuin kommandiittiyrityksille. Vakuudettoman rahoituksen myöntäminen perustuu puhtaasti yrityksen kassavirtaan.

Käyttöpääomalaina - yleisin ja vakuudeton yritysrahoitusmuoto

Käyttöpääoma yleisesti kuvaa yrityksen päivittäiseen liiketoimintaan sitoutunutta pääomaa. Ulkopuolisen rahoituksen hakemisen yleisin syy yrityksillä on käyttöpääomaan liittyvät haasteet

Yleisiä haasteita etenkin pk-yrityksillä on kausivaihteluista johtuva satunnainen kassavirta, yllättävät investoinnit esimerkiksi laiterikoissa tai yritystoiminnan laajentaminen. 

Lue lisää - kassavirran ennustaminen ja sen tärkeys

Vakuudeton käyttöpääomalaina sopii erityisen hyvin yrityksen lyhyen aikavälin maksujen ja velvoitteiden hoitamiseen

CapitalBoxin käyttöpääomalaina on reealivakuudeton laina. Yrityksen lainapääoman tarpeesta riippuen lainaa on mahdollista saada muutamasta tuhannesta eurosta jopa 350 000 € saakka. Käyttöpääomalaina tarjoaa joustavan, edullisen ja vakuudettoman vaihtoehdon yrityksen rahoituksen järjestämiseksi yllättävien ongelmien ratkaisemiseksi.

 

Hae käyttöpääomalainaa

 

Lue lisää:

Yleisimmät yritysrahoitustermit

Yrityslainaa ilman luottotietoja - onko se mahdollista?

Mitä vakuudeton yrityslaina oikeasti tarkoittaa?