Julkaistu21.06.2022
Viimeksi muokattu
04.01.2023

Mikä on yrityslainan omarahoitusosuus - tarvitaanko sitä?

Yrityslainan omarahoitusosuudella tarkoitetaan lainan myöntäjän vaatimaa rahamäärää eli pääomaa, joka yrittäjän täytyisi asettaa kuin vakuudeksi lainan saamiseksi. Tämä lisää lainan myöntäjän turvallisuutta, jos yrityslainan takaisinmaksu jostain syystä takkuilee.

Esimerkiksi yrityslainoja ja muita palveluita yrityksille tarjoava Finnvera edellyttää, että yrityslaina omarahoitusosuus tulisi olla vähintään 20% haettavasta lainasta. Miljoonan lainaa hakevan yrityslainan käsiraha tulisi siis olla 200 000 euroa, jonka asettaa vakuudeksi.

Perinteisistä pankeista haettavien yrityslainojen kohdalla omarahoitusosuudet riippuvat pankeista, sillä niillä voi olla erilaisia käytäntöjä sen suhteen, mitkä kaikki kelpaavat vakuudeksi ja miten niitä arvotetaan.

Älä kuitenkaan huoli, jos et halua sijoittaa varojasi omarahoitusosuuteen tai sinulla ei ole mahdollisuutta suureen omarahoitusosuuteen, sillä CapitalBoxin kautta haettavassa yrityslainassa ei vaadita omarahoitusosuutta. Tämä nopeuttaa lainanhakuprosessia huomattavasti, joten voit hakea sitä nopeaan rahantarpeeseen!

 

Hae yrityslainaa ilman pääomaa

 

Miten saada yrityslaina ilman omarahoitusosuutta?

Vaikka emme vaadi yrityslainan omarahoitusosuutta, niin haluamme varmistaa, että yrityksesi taloudellinen profiili on kunnossa, eikä lainan hakeminen rasita liikaa yrityksen vakavaraisuutta. Yrityslaina on pääsääntöisesti henkilökohtainen laina, josta lainan hakija henkilökohtaisesti, poikkeuksena osakeyhtiön yrityslainat

Voit hakea CapitalBoxin yrityslainaa 5 000 - 350 000 euroa ilman omarahoitusosuutta seuraavilla ehdoilla:

  • yrityksen liikevaihto ylittää vuotuisen 40 000 euron rajan
  • yritystoiminta on ollut käynnissä yli 6 kuukautta
  • omistajat asuvat Suomessa
  • yrityksellä on suomalainen pankkitili ja fyysinen osoite Suomessa.

Jos yrityksesi täyttää nämä ehdot, voit siirtyä täyttämään yrityslainahakemuksen tästä.

Miksi hakea yrityslainaa ilman omarahoitusosuutta?

Varsinkin uuden tai aloittavan yrityksen voi olla haastavaa saada lainaa isoista kivijalkapankeista, sillä niissä omarahoitusosuus saattaa olla liian korkea pienen yrityksen säästöille. Yritystoiminta ei ole vielä päässyt kerryttämään suurta kassavarantoa talteen, kun monissa tapauksissa yritystoiminta saattaa kääntyä kannattavaksi vasta muutama vuosi starttauksen jälkeen.

Tämä voi olla valitettava noidankehä, sillä usein myös yrityksen kannattavuus saattaa olla juurikin kiinni siitä, onko yrityksen rahoitus ollut kunnossa - ovatko tarvittavat, kasvuun ja kannattavuuteen vaikuttavat investoinnit tehty oikea-aikaisesti ja oikeassa mittakaavassa. Onnistunut yrityksen käynnistys usein vaatii riittävän suuruista käyttöpääomaa.

Tästä syystä haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä saamaan yrityslainaa ilman omarahoitusosuutta, jotta niiden toiminta saataisiin käyntiin, ylläpidettyä ja jotta kasvua voisi tapahtua!

Hae yrityslaina ilman vakuuksia CapitalBoxin kautta, kun haluat saada yrityslainaa turvallisesti, helposti ja nopeasti.

Milloin kannattaa ottaa yrityslaina ilman omarahoitusosuutta?

Aina ei voi tietää, milloin liiketoiminnalle kriittinen laite sattuu menemään rikki tai työntekijöille iskee flunssa-aalto yhtäaikaisesti ja joudutaan palkkaamaan lisää käsipareja. Nämä ovat tilanteita, jolloin yrityksen täytyisi tehdä peliliikkeitä nopeasti.

Jos pahan päivän kassassa ei ole tarpeeksi rahaa, niin nopeasti haettava yrityslaina ilman omarahoitusosuutta voi paikata tilannetta. Yrityslainan takaisinmaksuaika on CapitalBoxilla jopa 4 vuotta ja ensimmäinen erä tulee maksaa takaisin vasta 30 vuorokauden päästä, joten lainaa voi maksaa rauhassa myöhemmin, kun tilanne ovat päässyt helpottamaan. 

Joustavana ja vakuudettomana vaihtoehtona yrityksen kannattaa harkita myös yritysluottoa, mikä on vakuudeton luottolimiitin omainen rahoitusmuoto. Yritysluottoa varten ei myöskään vaadita omarahoitusosuutta, ja yritys maksaa luotosta vain käyttämänsä osuuden.

 

Hae yrityslainaa

 


Tutustu yritysluottoon