Julkaistu09.06.2021
Viimeksi muokattu
21.10.2021

Mitä on yrityslainojen jälleenrahoitus?

Jälleenrahoitus eli ”yrityslainojen yhdistäminen” tarkoittaa useiden lainojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi tai yhden lainan muuttamista toiseksi. Kun yritys tekee päätöksen yritysvelan jälleenrahoituksesta, se voi muuttaa korkeamman korkoprosentin yrityslainat edullisemmiksi lainoiksi ja saada siten paremmat lainaehdot ja joissain tapauksissa jopa lisää liikepääomaa.

Keskeinen ero on se, että jälleenrahoituslainan luottoriskin arviointiprosessin aikana yrityksen nykyistä lainaa ei katsota haitalliseksi tekijäksi, vaan yritys voi yhdistää lainansa yhdeksi yhteiseksi lainaksi. Yrityksen taloudellinen tilanne voi jopa mahdollistaa ylimääräisen liikepääoman saamisen uuden lainan lisäksi.

 

YHDISTÄ YRITYSLAINASI TÄÄLLÄ

 

Mitä yrityslainan jälleenrahoitus tarkoittaa?

Yrityslainan jälleenrahoitus tarkoittaa uuden lainan hakemista. Jos yrityksesi lainahakemus hyväksytään, saat lainan, joka korvaa yrityksen nykyisen velan.

Jatka lukemista, niin ymmärrät, mitä tekijöitä lainapäätöksessä pitää huomioida, millainen koko jälleenrahoitusprosessi on ja miten yrityksesi voi hyötyä yrityslainansa jälleenrahoituksesta.

 

Yrityslainojen jälleenrahoituksen hyödyt ja haitat

Tarkastellaanpa yrityslainan jälleenrahoituksen hyöty- ja haittapuolia:

 

Hyödyt

Yrityksen rahoituskulut alenevat: lainan koron lasku jo 0,1 %:lla saattaa tarkoittaa satojen eurojen säästöä laina-aikana.

Kassavirta kasvaa: Kuukausittaisen lyhennyserän pienentyminen voi vapauttaa kassavirtaa yrityksessä. Voit sijoittaa nämä ylimääräiset varat uusiin laitteisiin, varastoon, uusien työntekijöiden palkkaamiseen tai muuhun yrityksen liiketoimintaan.

Saat enemmän rahoitusta: Jos yrityksesi taloudellinen tilanne on parantunut lainan ottamisen jälkeen, yrityksesi saattaa olla oikeutettu suurempaan lainasummaan hyvän maksuvalmiuden ansiosta. Jos siis yrityksesi kassavarat riittävät velan maksamiseen, yrityksesi voi olla oikeutettu lisäpääomaan yrityslainan jälleenrahoituksen yhteydessä. Lisärahoituksen saaminen säästää yrityksesi turhilta lisävastuilta.

Yrityslainojen yhdistäminen: On helpompaa maksaa vain yksi säännöllinen lainanmaksu yhdelle lainanantajalle kuin huolehtia useista maksueristä eri rahoittajille. Jälleenrahoituksen ansiosta pystyt siis hoitamaan lainasi vain yhden lainanantajan kanssa. 

 

Haitat

Lainaan voidaan soveltaa sakkomaksuja lainapääoman ennenaikaisen takaisinmaksun vuoksi: Jotkut lainanantajat voivat veloittaa sakkomaksuja, jos maksat lainapääoman takaisin etuajassa, joten muista varmistaa yrityksesi nykyiset lainaehdot ennen kuin solmit uuden lainasopimuksen.

Jotkin lainanantajat vaativat vakuuden: Jotkin lainanantajat voivat vaatia vakuuden uuden lainan takaamiseksi – myös silloin, kun haluat järjestää vakuudettoman yrityslainan jälleenrahoituksen. Vakuus voi tarkoittaa joko henkilökohtaista tai yrityksen omaisuutta, jonka lainanantaja voi ottaa haltuunsa, jos laiminlyöt lainan maksun. Me CapitalBoxilla emme vaadi vakuutta, mutta edellytämme henkilökohtaisen takauksen yhdeltä yrityksen omistajista.

 

LUE LISÄÄ: MITÄ VAKUUDETON YRITYSLAINA OIKEASTAAN TARKOITTAA?

 

Velan ottaminen toisen velan maksamiseksi: Pitkällä aikavälillä yrityksesi säästää rahaa, mutta loppujen lopuksi tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat vanhaa velkaasi pois uudella velalla. Jos yrityksesi kassavarat riittävät lainapääoman ennenaikaiseen takaisinmaksuun, se on todennäköisesti paras vaihtoehto yrityksellesi.

 

Mitä yrityslainan jälleenrahoitusprosessiin sisältyy?

Huolimatta siitä, yritätkö hankkia yrityslainan jälleenrahoituksen nykyiseltä lainanantajaltasi tai uudelta lainanantajalta, prosessin perusvaiheet ovat usein samat. Sinun on hyvä tietää seuraavat seikat:

 

Selvitä, miten suuri velkapääomasi on

Tarkista, kuinka paljon yritykselläsi on velkaa, millaiset velkaehtosi ovat ja ota selvää lainasi korosta sekä kuukausimaksun suuruudesta. Tarkasta myös sovelletaanko lainaasi ennenaikaisesta takaisinmaksusta perittäviä palkkioita. Kun hankit yrityslainallesi jälleenrahoituksen, tulee uusien lainaehtojen olla nykyisiä ehtoja suotuisammat.
Jos mietit minkälaista velkaa voit jälleenrahoittaa, meiltä voit saada jälleenrahoituksen lähes kaikenlaiselle lainalle. Jos sinulla on luottolimiittisopimus, luottokortteja tai pienyrityslainoja, käytä 5 minuuttia aikaasi hakemuksen täyttämiseen ja selvitä, voitko saada paremman tarjouksen meiltä.

 

Hanki lainanantajien yleisimmin vaatimat asiakirjat

Lainanantajat vaativat yleensä todistuksen siitä, että yrityksesi voi maksaa sen ottaman uuden lainan. Valmistaudu siis siihen, että lainanantaja tarkistaa yritykseltäsi seuraavat tiedot:

  • ostoreskontra
  • pankkitiliotteet
  • rahoituslaskelmat
  • todistus yrityksesi nykyisestä velasta
  • liiketoimintasuunnitelma
  • yrityksesi saamien luottojen suhde sen maksuvalmiuteen.

 

Lue huolellisesti lainaehdot

Varmista, että ymmärrät kaikki lainasopimuksen ehdot ja että saamasi tarjous vastaa jälleenrahoituslainaa koskevia toiveitasi – parempaa korkoa, pienempiä kuukausittaisia lainanlyhennyksiä, pidempää laina-aikaa tai ylimääräistä liikepääomaa.

 

Milloin yrityslainan jälleenrahoitusta kannattaa harkita?

Sinun kannattaa harkita yrityslainan jälleenrahoitusta, jos haluat pienentää kuukausittaisia lainanlyhennyksiä tai aiot uusia, laajentaa tai hankkia tuotantovälineitä tai jos haluat muuttaa velkasi läpinäkyvämmäksi (se on helpompaa, jos yritykselläsi on vain yksi laina eikä sinun tarvitse huolehtia useista lainaehdoista ja -sopimuksista).

Perehdy tilanteeseen ja varmista, että olet verrannut uuden lainan ottamisen kustannuksia sen aiheuttamiin säästöihin, sillä jälleenrahoitus ei välttämättä ole oikea vaihtoehto kaikille lainojaan järjesteleville yrityksen omistajille. Kunhan kokonaiskulut eivät ole suuremmat kuin mahdolliset säästöt, yrityslainojen jälleenrahoitus voi olla kuitenkin hyvä keino alentaa yrityksen velkataakkaa.

 

Haluamme sinun menestyvän!

Tarjoamme verkon kautta yrityslainoja 2 000–250 000 euron summille enintään 36  kuukauden laina-ajalle. Meidän kauttamme sinun on nyt mahdollista jälleenrahoittaa vanhat yrityslainasi. Näin voit keskittyä tärkeimpään eli yrityksesi kasvattamiseen! Viime vuosi oli haastava valtaosalle yritysten omistajista. Uskomme, että kun tarjoamme omistajille mahdollisuuden yrityslainojen jälleenrahoitukseen, he pystyvät valmistautumaan paremmin kysynnän kasvuun pandemian päättyessä.

Käytämme jälleenrahoituksessa monimutkaista tekniikkaa, mutta tavoitteemme on yksinkertainen: järjestämme nopeasti rahoituksen, kun yritys sitä kipeimmin tarvitsee menestyäkseen. 

Olemme Suomen johtava rahoitusteknologia-alan yritys, joka tarjoaa yritysten omistajille mahdollisuuden yrityksen vanhojen velkojen jälleenrahoitukseen. Jos yrityksesi velka on otettu jo jonkin aikaa sitten, sinun kannattaa nyt hakea lainan jälleenrahoitusta. Voit tarkistaa ilmaiseksi, voiko yrityksesi hyötyä CapitalBoxin tarjoamista paremmista kuukausikuluista. Voit siis helpottaa elämääsi siirtämällä aiemmalle lainanantajallesi maksamasi lainat kätevästi meille ja samalla hyötyä paremmista lainaehdoista.

Aiempi lainanantajasi saattaa esimerkiksi veloittaa liian suuria maksuja suhteessa yrityksesi parantuneeseen taloustilanteeseen tai luottoluokitukseen. Kun tarkistat yrityslainasi jälleenrahoituksen ehdot, saatat pystyä alentamaan lainan korkoa tai kuukausittaista lainanlyhennystä, jolloin voit sijoittaa säästetyn rahan yrityksesi liiketoiminnan kasvattamiseen. 

Hae nyt yrityslainasi jälleenrahoitusta ja tarkista, voitko saada meiltä paremman tarjouksen. Tarjoamamme jälleenrahoitettu yrityslaina tarjotaan kiinteällä korkoprosentilla, eikä siihen sisälly lisäpalkkioita lainapääoman ennenaikaisen takaisinmaksun vuoksi. 

 

Hae yrityslainasi jälleenrahoitusta