Julkaistu06.05.2019
Viimeksi muokattu
28.01.2022

5 vaihetta yrityksen hyvään yrityksen luottoluokitukseen

Me kaikki tiedämme, että hyvän henkilökohtaisen luottoluokituksen ylläpitäminen on erittäin tärkeää nykyisessä taloustilanteessa. Se vaikuttaa asunnon vuokraamiseen, puhelinliittymän tilaamiseen, auton vuokraukseen, lainan saamiseen tai sellaisen työn saamiseen, jossa käsitellään rahaa. Se vaikuttaa myös sinuun yrityksen omistajana ja mahdollisesti myös yrityksesi maksukykyyn. 

Yritysten luottoluokitus toimii samalla tavalla, joten katsotaanpa, kuinka voit parhaalla tavalla varmistaa yrityksesi kasvun.

 

Kuinka luottoluokitus vaikuttaa yritykseesi?

Myönnettäköön, että hyvän luottoluokituksen ylläpitäminen on jatkuva toimenpide, eikä kenenkään pitäisi vältellä sitä. Sen lisäksi, että luottokelpoisuus parantaa yrityksesi mainetta liikekumppaniesi silmissä, se voi myös parantaa mahdollisuuksiasi saada rahoitusta ja auttaa hallitsemaan liiketoimintariskejä ja kassavirtaa. 

Me CapitalBoxilla tarkastelemme tuhansia PK-yrityksiä kuukausittain ja voimme varmuudella todeta yhden asian – luottoluokituksen parantamiseen johtavan strategian suunnittelu, arviointi ja toteuttaminen ovat parhaita tapoja parantaa mahdollisuuksiasi saada käyttöpääomaa silloin, kun sitä tarvitset. 

Suosittelemme suorittamaan seuraavia toimia luottoluokituksesi parantamiseksi ja hallinnoimiseksi. 

1. Hallinnoi yrityksesi taloutta vastuullisesti 

Tiedät varmasti jo, tai sinulla on ainakin jonkinlainen käsitys siitä, kuinka yrityksen luottoluokitus toimii, ja sinulla saattaa olla jopa jo käytössäsi erilaisia toimintatapoja, joilla voit ylläpitää ja parantaa luokitustasi. 

Useiden ammattinlaisten mukaan paras tapa lujittaa positiivista yrityksen luottoluokitusta on varmistaa, että taloutta hallinnoidaan vastuullisesti. 

Mutta mitä tämä tarkoittaa? Yksinkertaisimmillaan sitä, että varmistat maksavasi toimittajillesi ajoissa.

Tällä on suuri vaikutus luottoluokitukseesi, koska maksuhistoria on selkeästi merkittävin määrittävä tekijä yrityksen positiivisen luottoluokituksen kehittämisessä. 

2. Talouden hallinta 

Sinulla kannattaa yrittäjänä olla perustietämystä verotuksesta ja talouden eri mittareista. Samalla paras lähestymistapa on se, että kirjanpitäjäsi hoitaa kaikki talouteen liittyvät asiat. Hyvän likviditeetin ja maksukyvyn ymmärtäminen ja ylläpitäminen auttaa sinua valmistautumaan odottamattomiin kuluihin ja tilanteisiin. 

3. Henkilökohtaisten luottotietojen sivuuttaminen on pahasta 

Henkilökohtainen luottotietohistoriasi säilyy tärkeänä tekijänä yrityksesi luottokelpoisuutta arvioitaessa, erityisesti yrityksesi alkuaikoina. 

Voit parantaa yrityksesi taloudellista asemaa harjoittamalla positiivista taloudenhallintaa niin henkilökohtaisessa kuin yrityselämässäsikin. Siksi on tärkeää ylläpitää hyvää henkilökohtaista luottoluokitusta. 

Voit aloittaa kehittämällä rutiinin henkilökohtaisen ja yrityksesi luottoluokituksen tarkistamiseen ja varmistaa, että ilmoitetut tiedot ovat tarkkoja. 

4. Yrityksen pankkitilin avaaminen 

Toinen tärkeä asia on pitää henkilökohtainen ja liiketoiminnan kirjanpito erillään. Tämä tarkoittaa erillisiä pankkitilejä ja luottokortteja. 

5. Yrityksen yhtenäisen identiteetin ylläpitäminen 

Jos haluat, että yrityksesi nähdään ammatillisena liiketoimena, sinun on pidettävä yhtenäistä identiteettiä kaikessa viestinnässäsi. Tarkista, että käytät samaa yrityksen nimeä, osoitetta ja puhelinnumeroa kaikissa vastauksissasi, laskuissasi ja markkinointimateriaaleissa sekä sosiaalisessa mediassa. 

Tämä ei välttämättä ole yksinkertainen tehtävä ottaen huomioon, kuinka monia verkkotyökaluja saattaa olla käytössä, mutta tämän tekeminen auttaa myös erottamaan henkilökohtaisen identiteettisi yrityksesi identiteetistä ja auttaa yrityksen luottotietoja käsitteleviä virastoja pitämään yrityksesi tiedot tarkempina. 

Yhteenvetona, yrityksen hyvä luottoluokitus, alkaa näistä:

  1. Maksa yhteistyökumppaneillesi ajoissa 
  2. Ota selvää yrityksesi likviditeettiin ja maksukykyyn liittyvistä asioista
  3. Kiinnitä huomiota myös henkilökohtaiseen luottotietohistoriaasi 
  4. Käytä erillisiä pankkitilejä 
  5. Pidä yrityksesi identiteetti yhtenäisenä 

Toivottavasti nautit tästä artikkelista. Ollaan yhteyksissä!