Julkaistu20.05.2020
Viimeksi muokattu
22.09.2021

Vakuudettomat yrityslainat

Mikä on vakuudeton yrityslaina? 

Monilla terveillä ja kukoistavilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei ole erityisiä vakuuksia, joita pankit vaativat myöntääkseen yrityslainan paikallispankista. 

Älä huolestu, on olemassa lainanantajia, jotka eivät vaadi lainoihinsa vakuuksia, ja lainanantajia, jotka vaativat yleistä panttioikeutta spesifien vakuuksien sijasta. Nämä voivat olla hyviä vaihtoehtoja monille yrityksille. 

Vakuudeton yrityslaina on luotonantajan myöntämä laina, joka ei edellytä minkäänlaista vakuutta yritykseltä tai sen omistajalta. Päätös perustuu yksinomaan hakijan luottokelpoisuuteen. 

Monet pienyritysten omistajat ovat kiinnostuneita lainasta tai luottolimiitistä liiketoiminnalleen, mutta heillä ei ole erityisiä pankin vaatimia vakuuksia, kuten kiinteistöjä, varastoja tai muita kiinteitä varoja. 

Myöntävätkö pankit vakuudettomia yrityslainoja? 

Pankit eivät yleensä myönnä yrityslainoja ilman jonkinlaista yksilöityä vakuutta. Pankit arvioivat mieluummin yrityksen luottokelpoisuutta tietyn omaisuuden arvon perusteella ja ottavat panttioikeuden näihin erityisiin varoihin. Tällä tavoin pankki voi merkittävästi vähentää omaa luottoriskiään. Vakuuden vaatiminen voi evätä lainan yrityksiltä, joilla ei ole omaisuutta tai yrityksiltä, joilla on omaisuutta, jota on vaikea arvioida tai myydä, mutta jotka muuten olisivat hyvä potentiaalinen yrityslaina-asiakas. 

 

Vaatiiko CapitalBox erityisiä vakuuksia lainojensa turvaamiseksi? 

CapitalBox hyväksyy lainoja pienille ja keskisuurille yrityksille perustuen liiketoiminnan peruskäsitteisiin, kuten kassavirtaan, luottotietoihin ja muihin mittareihin, jotka kuvaavat yrityksen terveyttä, ei niinkään minkään yrityksen omaisuuden arvoon. Yritystoiminnan luottokelpoisuuden lisäksi yrityksen luottoprofiilin arvioinnissa otetaan huomioon omistajan henkilökohtainen luottoluokitus, liiketoimintaan käytetty aika sekä kassavirta. Tämä mahdollistaa yrityslainan monille terveille yrityksille, vaikka niillä ei olisi erityistä vakuutena käytettävää omaisuutta. 

 

Kun pieni yritys ottaa lainan CapitalBoxilta, yrityksen omistaja antaa lainalle henkilökohtaisen takuun, mutta omistajan henkilökohtaiseen omaisuuteen ei muodostu panttioikeutta. 

Henkilökohtaisia takuita käyttämällä yritysomistajat voivat saada rahoitusta jopa yhden arkipäivän kuluessa ilman, että vakuudeksi tarvitaan kiinteistöä, varastoa tai muita kiinteitä varoja. Omaisuutta ei myöskään tarvitse evaluoida tai sen arvoa arvioida. 

Jos yrityksesi toiminta on terveellä pohjalla, mutta et ole varma siitä, onko sinulla riittäviä vakuuksia, harkitse pienyrityslainan hakemista CapitalBoxilta, päätöksen saat pian hakemuksen jälkeen. 

Vertaa lainan vaatimuksia: 

  • Pankkilainat: Pankit vaativat yleensä erityisen vakuuden, omaisuuden panttioikeuden + henkilökohtaisen takauksen 
  • Laiterahoitus: Laitteet toimivat vakuutena + henkilökohtainen takaus 
  • CapitalBox-laina: Ei vaadi omaisuutta vakuudeksi, vaaditaan henkilökohtainen takuu 

CapitalBoxin yrityslainat mahdollistavat tervettä kasvua tukevan onnistuneen yrityslainan hakemisen monille yrityksille, joilla ei ole vakuutena käytettävää omaisuutta.