Julkaistu26.10.2020
Viimeksi muokattu
22.09.2021

Näin hyödynnät yrityslainan mahdollisimman tehokkaasti

Onnittelut! Sinulle on myönnetty yrityslainaa ja olet nyt valmis valloittamaan maailman liiketoiminnallasi.  

Varmista, että käytät käyttöpääoman hyödyksesi tehokkaasti, jotta saat mahdollisimman suuren tuoton investoinnillesi.

Laadi suunnitelma 

Yrityslaina tarjoaa sinulle kosolti vaihtoehtoja liiketoimintasi kasvattamiseen ja laajentamiseen. Menestymisen kannalta on olennaista selvittää, mikä liiketoiminnan osa-alue kaipaa lisäpääomaa ja miten lisäpääoma kannattaa hyödyntää.  

Seuraavaksi esittelemme tehokkaimpia tapoja, miten yritys voi käyttää lainapääoman hyödyksi:  

1. Varaston täydentäminen 

Lainapääoma sopii hyvin tuotteiden hankintaan esimerkiksi, kun halutaan täydentää varastoa, varautua kausittaiseen vaihteluun tai kokeilla uusia tuotteita.  

2. Laitteiden hankinta 

Pienyritykset rahoittavat usein kalliimmat laitehankintansa lainarahalla.  

3. Toimintakulujen kattaminen 

Yrityksen toiminta – erityisesti sujuva sellainen – vaatii sekä aikaa että rahaa. Onkin yleistä, että yritys käyttää ainakin osan lainasta toiminnan tehostamiseen ja sujuvoittamiseen.  

Lainantarjoajaa valitessa on tärkeää selvittää, peritäänkö lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta lisäkustannuksia. Erityisesti lyhytaikaisissa lainoissa eli ns. siltalainoissa rahaa ei välttämättä tarvita koko laina-ajaksi, joten maksamalla lainan pois etuajassa voi säästää pitkän pennin. CapitalBoxilla voit maksaa lainasi takaisin jopa kahdessa kuukaudessa ilman lisäkuluja.  

4. Markkinointi ja mainonta 

Uusien asiakkaiden houkutteleminen lainarahan turvin voi olla yritykselle kannattava sijoitus, sillä asiakasvolyymin lisääminen kuuluu olennaisesti yrityksen kasvattamiseen.  

5. Velkojen maksaminen 

Aikaisempien velkojen maksaminen pois yhdellä lainalla helpottaa takaisinmaksua ja budjettia ja voi lisäksi tuoda merkittäviä säästöjä.  

 

Kaikki irti lainastasi 

Asioiden organisoiminen on helppoa unohtaa, kun lainaraha on tilillä, mutta hyvä rahanhallinta varmistaa, että saat lainastasi kaiken irti etkä sorru tavallisimpiin sudenkuoppiin.  

1. Pidä lainarahat erillisellä tilillä ja siirrä rahaa yrityksesi käyttötilille vain silloin, kun sitä tarvitaan.  

Näin joudut harkitsemaan rahankäyttöäsi tarkemmin etkä sorru niin helposti heräteostoksiin. Pahimmassa tapauksessa yrityksen kulut kasvavat lainan myötä. Tällöin suurin osa lainasta joudutaan käyttämään päivittäisiin kustannuksiin sen sijaan, että lainarahan turvin tehtäisiin suurempia investointeja.  

2. Älä käytä koko lainasummaa kerralla 

Käyttöpääoman lisääntyminen voi tuntua jännittävältä ja voimaannuttavalta, mutta on erittäin tärkeää pitää rahankäyttö kurissa.  

Harkitse jokaista menoerää tarkkaan ja vertaa niitä liiketoimintasi tavoitteisiin. Noudata budjettia, niin tiedät, mihin raha menee. Oikein käytettynä lisäpääoma on loistava tilaisuus nostaa liiketoiminta uudelle tasolle.  

3. Pidä hyvät suhteet lainantarjoajaasi 

Hyvä keskusteluyhteys lainantarjoajaan ja maksuerien hoitaminen ajallaan (tai jopa etuajassa, jos mahdollista) ovat hyviä tapoja edistää liikesuhteita. Hyvästä yhteistyösuhteesta on paljon etua, jos tarvitset myöhemmin lisää lainaa tai lyhennysvapaata tai odottamattomia tilanteita ilmenee.  

 

Lainan saaminen 

Nyt kun tiedät, miten saat parhaan hyödyn lainastasi ja miten laina voi auttaa yritystäsi, on aika kääriä hihat ja laatia lainahakemus. CapitalBoxin yrityslainahakemus vie vain muutaman minuutin, ja saat tarjouksen pian hakemuksen jättämisen jälkeen. Kun valitset meidät, yrityksesi saa seuraavia etuja: 

  • Paperiton prosessi 
  • Ei lopetusmaksua. Haluatko maksaa lainasi takaisin jo parin kuukauden kuluttua? Ei ylimääräisiä kuluja! Maksat koron vain laina-ajalta.  
  • Joustava takaisinmaksu: voit muuttaa maksusuunnitelmaa, pyytää maksutaukoa tai lyhennysvapaata kotoa tai toimistolta käsin