Julkaistu24.10.2022
Viimeksi muokattu
24.10.2022

Pienestä kohti suurta - miten kasvattaa yritystäsi?

Kuvittele tilanne, että olet kaksinkertaistanut liiketoimintasi - täysin riippumatta siitä, missä olet juuri nyt. Se voi olla vaikea ajatusharjoitus, joka vaatii tietynlaista helikopterinäkökulmaa. Laajentuminen ja liiketoiminnan kasvattaminen ei ole vain yksinkertainen yhtälö, joka tarkoittaa vain sitä, että tehdään kaksi kertaa enemmän rahaa tai toimitetaan kaksi kertaa enemmän tavaroita. Se vaatii ajattelua ja analysointia, se edellyttää ennakointia ja herkkyyttä suuntauksia kohtaan, ja ennen kaikkea se vaatii rohkeutta.

Määrittele unelmasi

Kirjoita, piirrä, luonnostele ja mieti, mitä haluat yritykseltäsi. Ei ole harvinaista, että perustamme yrityksen idean tai tuotteen pohjalta miettimättä tai tietämättä varmasti, miltä kasvu näyttää - olemme kiireisiä nykyhetken ja yrityksen edellyttämän päivittäisen johtamisen kanssa. Sinulla pitäisi kuitenkin olla selkeä unelma ja visio yrityksestäsi. Kun olet hahmotellut visiosi, sinun on laadittava strategia, miten pääset tavoitteeseen. Jaottele strategiasi pienempiin vaiheisiin, jotta voit hallita matkaasi kohti tavoitettasi. Muista myös miettiä, miten rahoitat yrityksesi kasvun.

 

Aseta tavoitteet

Tavoitteita ei pitäisi olla liikaa. Keskity alkuun muutamaan tavoitteeseen ja aseta kunkin tavoitteen alle pienempiäalatavoitteita. Alatavoitteet ovat kuin tarkistuspisteitä, joissa näet, että olet saavuttanut jotain, joka vie sinua lähemmäs tavoitetta. Kaikkien toimien pitäisi aina viedä sinua lähemmäs tavoitetta, muuten ne ovat ajanhukkaa. Noudata päivittäistä kurinalaisuutta ja toteuta vain se, mikä on osa kasvustrategiaasi - ei mitään muuta. Tämän on oltava ensimmäinen ja tärkein prioriteettisi, joten anna sille kaikkesi!

 

Henkilöstösi on tärkein voimavarasi

Et kulje matkaasi yksin; työntekijäsi ovat tärkeitä matkakumppaneita ja ratkaisevia tekijöitä yrityksesi tavoitteiden saavuttamisessa. Pidä huolta niistä, jotka sinulla on ja joilla on oikeat taidot. Varmista, että he viihtyvät työpaikallaan ja että he kokevat tehtävänsä haastaviksi. Ota heidät mukaan suunnitteluun ja unelmointiin.

Entäs ne, joita et ole vielä palkannut? Se voikin olla haastavaa: laadi selkeät vaatimukset, joiden perusteella valitset uudet kollegat. Palkkaa ihmisiä, joilla on oikea asenne, motivaatio ja jotka ovat sitoutuneita. Nämä ominaisuudet yhdessä heidän taitojensa kanssa tuottavat tuloksia. Valitse henkilöt, jotka jakavat yrityksesi arvot ja vision. Mieti myös, houkuttelevatko yrityksesi arvot ja brändi juuri sellaisia työntekijöitä, joita haluat. On myös tärkeää, että palkkaat ihmisiä, joiden taidot eivät ole täysin samanlaisia kuin omasi.

 

Ole avoin uudelle tiedolle

Oppia ikä kaikki - niinhän sitä sanotaan. Aina on mahdollista saada uutta tietoa, inspiroitua ja käyttää sitä uusien ideoiden muodostamiseen. Uteliaisuus voi olla kasvutekijä; se synnyttää halun ja nälän saada lisää tietoa. Seuraavassa on joitain ehdotuksia siitä, miten voit johtaa yritystäsi uteliaisuuden ja kehityksen hengessä:

  • Pyydä henkilökuntaa kertomaan, mitä he oppivat joka viikko, ja varmista, että dokumentoit uuden tiedon ja ideasi.
  • Laadi luettelo asioista, joita haluaisit oppia ja jotka ovat hyväksi yritykselle. Aseta sitten nämä asiat tärkeysjärjestykseen ja mieti, miten voit käsitellä niitä.
  • Sisällytä kokeilut ja testaaminen osaksi yrityksesi kehittämistä ja strategiaa. Et aina voi olla oikeassa uusia ideoita kokeillessa, eivätkä kaikki ideat aina toteutuisikaan, mutta voit varmasti oppia jotain uutta tai löytää parempia toimintatapoja.
  • Selvitä asiakkaidesi "kirosanat". Nopeasti kasvavat yritykset ovat niitä, jotka kuuntelevat, mikä heidän asiakkaitaan harmittaa, löytävät ratkaisun, luovat lisäarvoa ja mahdollisesti jopa uusia tuotteita.
  • Oikeanlainen markkinointi tuo sinulle lisää asiakkaita, jotta voit kasvaa. Luo hyvin harkittu markkinointisuunnitelma jo varhaisessa vaiheessa ja tee markkinoinnista päivittäistä toimintaa. On tärkeää viestiä niin, että asiakkaasi ymmärtävät, mitä hyötyä tuotteesi tai palvelusi voivat tuoda heille.
  • Etsi uusia markkinoita. Ajattele tuotetta useista eri näkökulmista löytääksesi uusia yleisöjä. Pienetkin muutokset voivat luoda uusia mahdollisuuksia.
  • Keskity upsellingiin - tee asiakkaistasi uudelleenkäyttäjiä.
  • Pyydä apua muilta. Keskustele muiden kanssa, jotka ovat jo tehneet vastaavanlaisen kasvumatkan oman yrityksensä kanssa - kysy ja kuuntele.
  • Hinnoittele tuotteesi oikein! On kaksi hyvää tapaa tehdä rahaa ja kasvaa nopeasti - suuri myyntivolyymi tai tuotteiden tai palveluiden hinnoittelu. Varsinkin aloittelevan yrittäjän voi olla vaikeaa uskaltaa pyytää kunnollista korvausta tuotteistaan. Mutta muista, jos sinulla on tuote tai palvelu, jonka asiakas todella haluaa, hän on myös valmis maksamaan siitä.

Me Capitalboxilla autamme sinua kasvamaan, se on tavoitteemme! Haluamme olla kasvukumppanisi - ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita siitä, miten juuri sinun yrityksesi voi laajentua.