Julkaistu23.03.2021
Viimeksi muokattu
22.09.2021

Parhaat työkalut pienyrityksen nykyaikaistamiseen

Digitaalisilla työkaluilla on nykyisin tärkeä merkitys startup-yritysten menestykselle. Palvelujen ja tuotteiden esittelyyn, asiakasviestintään, laskutukseen, budjetointiin ja erilaisiin yrityksen sisäisiin toimintoihin on kaikkiin olemassa sovelluksia ja ohjelmistoja. Osaa niistä voi jopa kokeilla ilmaiseksi!

Me kaikki tiedämme, että liiketoimintakäytäntöjen muuttaminen voi tuntua haastavalta – varsinkin näinä epävarmoina aikoina. Tässä auttavat kuitenkin monet käyttäjäystävälliset ja edulliset työkalut. Ne tukevat muutosprosessissa ja tekevät elämästä hieman helpompaa. 

Nykyaikaistamiseen käytetty aika ja energia eivät mene hukkaan. Panostamalla nyt luotte yrityksellenne hyvät edellytykset tulevaisuutta varten ja edistätte menestystä pitkällä aikavälillä.

Olemme koonneet avuksenne luettelon työkaluista, joista on paljon hyötyä pienyrityksen nykyaikaistamisessa.

1. WordPress. Tämä työkalu on luultavasti jo jollakin tavalla tuttu. Sen avulla on helppo luoda ilmainen verkkosivusto tai blogi. Käytettävissä on kymmeniä ilmaisia, muokattavia ja mobiilikäyttöön soveltuvia valmiita malleja ja teemoja sekä runsaasti liitännäisiä, joilla voidaan ratkaista valtaosa yrityksen tarpeista. Käytettävissä on myös ilmainen isännöinti ja tuki.

2. WooCommerce on WordPressille luotu avoimen lähdekoodin alusta, joka on täysin muokattavissa, ja jonka avulla voidaan toteuttaa verkkomyynti WordPress-verkkosivustolla.

3. Toinen vaihtoehto verkkosivuston luomiseen on verkkosivutyökalu Wix. Sen avulla on mahdollista luoda ammattilaistasoinen verkkosivusto – ilmaiseksi. 

4. Shopify tarjoaa ohjelmistopalvelun, jonka avulla voi luoda verkkosivuston ja käyttää palvelun ostoskoriratkaisua tuotteiden myyntiin, toimitukseen ja hallintaan. Helppokäyttöinen hallintapaneeli mahdollistaa tuotteiden lisäämisen, tilausten käsittelyn ja myymälän tietojen lisäämisen.

5. Avast on maksuton ja palkittu virustorjuntaohjelmisto PC-, Mac- ja Android-laitteille. Avast tarjoaa myös VPN-palveluja, joiden avulla verkkokäyttö sujuu turvallisesti ja yksityisesti.

6. MailChimp on kattava integroitu markkinointialusta pienyrityksille. Palveluvalikoima on laajentunut alkuperäisistä sähköpostipalveluista, ja kattaa nykyään verkkosivuston luomisen, uutiskirjeiden lähettämisen, kyselyjen luomisen, mainonnan uudelleenkohdistuksen ja automaattiset sähköpostikampanjat. MailChimp on helppokäyttöinen, ja asiakasmäärän ollessa alle 2 000 myös ilmaistilaus on mahdollinen.

7. Google Workspace on Googlen tarjoama integroitu suojattujen, pilvipohjaisten yhteiskäyttö- ja tuottavuussovellusten kokonaisuus. Siihen sisältyvät Gmail, Doc, Drive, Calendar, Meet ja paljon muuta. Yrityksen alkuvaiheessa sähköpostiksi riittää Gmail, mutta jatkossa on ammattimaisempaa käyttää omaa sähköpostiosoitetta.

8. Google Analytics on Googlen tarjoama verkkoanalyysipalvelu, joka seuraa verkkosivustojen liikennettä ja raportoi siitä. Kun verkkosivusto on saatu valmiiksi, yritykselle on hyödyllistä seurata tietoja sivuston käyttäjistä ja käyttötavoista. Google Analytics on monimuotoinen työkalu, mutta Google tarjoaa ilmaisia työkalun käyttöön perehdyttäviä verkkokursseja. 

9. Google My Business on välttämätön jokaiselle fyysiselle yritykselle. Kyseessä on Googlen yrityksille ja organisaatioille tarjoama ilmainen ja helppokäyttöinen työkalu, joka auttaa hallitsemaan verkkoläsnäoloa Googlessa, mukaan lukien Google-haut ja Google Maps -karttapalvelu. Vahvistamalla ja muokkaamalla yrityksen tietoja voitte auttaa asiakkaita löytämään yrityksen ja kertoa heille yrityksen tarinan.

10. Toimialasta riippuen sopimusten hallinta voi joskus olla tulla melko pitkäveteistä. Onneksi tätäkin työtä helpottamaan on olemassa oma ohjelmistonsa. Sopimusohjelmistojen käyttö laajenee koko ajan digitaalisten allekirjoitusten tullessa juridisesti päteviksi. Sopimusohjelmiston avulla yritys voi hallinnoida sähköisiä sopimuksia. Tässä muutamia esimerkkejä sopimushallintaohjelmistoista:

  • DocuSign tarjoaa eSignaturen, tavan allekirjoittaa sähköisesti eri laitteilla.
  • PandaDoc tarjoaa asiakirjojen automaatio-ohjelmiston palveluna, jossa on sisäänrakennetut sähköiset allekirjoitukset, työnkulun hallinta, asiakirjojen luomistyökalu ja CPQ-toiminnot.

11. Benjamin Franklin sanoi: ”Jos epäonnistut valmistautumisessa, valmistaudut epäonnistumaan.” Organisoimalla erilaiset tehtävät yrityksenne voi erottautua kilpailijoista. Organisointisovelluksen käyttäminen auttaa organisoimaan työt tehokkaammin. Esimerkiksi seuraavien organisointisovellusten avulla yrityksenne voi organisoida liiketoimintojaan:

  • Trello on verkkopohjainen Kanban-tyyppinen sovellus luetteloiden laadintaan. Se on erittäin joustava, helppokäyttöinen ja ilmainen. Trello auttaa seuraamaan toimintoja sekä kokonaisuuden että pienten yksityiskohtien osalta.
  • Asana auttaa pitämään etänä työskentelevät ja hajautetut tiimit sekä koko organisaation keskittyneenä tavoitteisiin, projekteihin ja tehtäviin.

12, Evernote Scannable auttaa ikuistamaan elintärkeät paperit nopeasti ja kauniisti skannaamalla ne korkealaatuiseen tallennettavaan tai jaettavaan muotoon. 

13. Tapaamisten aikataulutusohjelmiston tai kokousten aikataulutustyökalujen avulla yritys hallinnoi helposti tapaamisia ja varauksia. Näin säästyy paljon aikaa ja asiakastapaamisten aikataulutus sujuu vaivattomasti:

Suomenkielisiä työkaluja:

  • Ajanvarauspalvelu on monipuolinen tapaamispalvelu, jonka avulla asiakkaat voivat varata yrityksen palveluja verkossa 24/7.
  • Timify on joustava ja helppokäyttöinen verkkovarausjärjestelmä. Siihen sisältyy myös ilmainen tili, jonka avulla voi tehdä rajattomasti varauksia, miniverkkosivuston, sähköposti-ilmoituksia ja verkkomaksuja.
  • Vello on erittäin helppokäyttöinen ajanvarauskalenteri yrityksen ja asiakkaiden tarpeisiin.
  • Vihta Appointment on selainpohjainen ajanvarauspalvelu, jonka avulla asiakkaat voivat varata, muuttaa ja peruuttaa palveluaikoja yrityksen verkkosivustolla.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö koronavirus vaikuttaisi nyt ja myös tulevaisuudessa tapaan, jolla harjoitamme liiketoimintaa. Pandemian kielteisiin vaikutuksiin keskittymisen sijaan nyt kannattaa miettiä yrityksen kehittämismahdollisuuksia. Yksi tällainen mahdollisuus on esimerkiksi toiminnan nykyaikaistaminen ja digitalisointi.

Kun yhä useammat asiakkaat siirtyvät verkkokauppaan, lähimaksuihin sekä nouto- ja jakelupalveluihin, yrityksenne voi asemoitua optimaalisesti kasvua ja menestystä varten hyödyntämällä tässä mainittuja työkaluja, joista osa on saatavilla ilmaiseksi.

Jos yrityksen digitalisointi edellyttää käyttöpääomaa, siihenkin löytyy apua! CapitalBoxin  yrityslainalla  voitte saada yrityksen digitalisointiin ja modernisointiin tarvittavan käyttöpääoman jo tänään. Lähettämällä lyhyen yrityslainahakemuksen saatte tietää, kuinka paljon rahaa yritys voi saada.