Julkaistu18.04.2018
Viimeksi muokattu
04.11.2021

5 tapaa pienentää PK-yrityksesi kustannuksia tänä vuonna

Kukaan ei ole sanonut, että pienyrityksen pyörittäminen olisi halpaa, mutta siitä huolimatta on vaikeaa saada rahat riittämään, kun kiinteistö-, ajoneuvon ylläpito-, työntekijöiden palkka- ja toimituskustannukset nousevat.

Uuden vuoden myötä tulee mahdollisuus tarkistaa liiketoimintasi ja tutkia tapoja, joilla voit pienentää kustannuksia.  Seuraavassa on viisi tapaa, joilla voit tänä vuonna säästää rahaa mikroyrityksessä eli pk-yrityksessä.

 

1. Omaksu teknologia 

Jos haluat kustannussäästöjen lisäksi pyörittää yritystäsi tehokkaammin, teknologian omaksuminen pienyrityksessä on tärkeää. 

Olivatpa kyseessä viestintävälineet, kuten Slack, virtuaaliset videokokoukset Skype for Business -sovelluksen kautta, Wordpress-blogipostaukset, uutiskirjeiden lähetys MailChimp-palvelun kautta tai huolitellun ja helppokäyttöisen verkkosivuston hankkiminen yritykselle Squarespacen avulla, teknologia on täällä helpottamassa liiketoimintaasi.

Jos tarvitset pilvitallennustilaa, Google Drive, Apple iCloud ja Dropbox tarjoavat ratkaisuja, ja jos tarvitset apua organisoinnissa, Evernote ja Microsoft OneNote laittavat todella asiat järjestykseen.

Tuotteidesi myyminen verkossa markkinapaikoilla, kuten Etsy, Shopify tai jopa Amazon saattaa olla mahtava ratkaisu ja pienentää fyysisen myynnin tarvetta.

Jos pyörität millaista fyysistä vähittäiskauppaa tahansa, olipa se marketti tai kioski, ruokarekka tai perinteinen vähittäismyymälä, iZettlen ja Squaren kaltaiset alustat ovat tehneet maksujen käsittelystä helppoa mahdollistaen kaupanteon missä ja milloin tahansa. 

Tarvitsetpa mitä tahansa, on hyvin todennäköistä, että on olemassa elämääsi helpottava teknologiatyökalu.

 

2. Etätyö ja jaettu tila 

Jos haluat pienentää kiinteitä kustannuksia, etätyö on paras ratkaisu.  Teknologiatyökalut, kuten edellä mainitut Skype for Business ja Slack tekevät tiimin jäsenten ja asiakkaiden kanssa kommunikoinnista helppoa, joten voit aina olla yhteydessä.

Vaikka kotoa käsin työskentelystä on tulossa yhä suositumpaa, jos edelleen haluat fyysisen työtilan työntekijöille, ratkaisu on jaettu työtila. 

 

Esimerkiksi WeWork-yrityksellä on tällä hetkellä 255 toimistotilaa 58 kaupungissa ympäri maailman. Voit vuokrata yhteisiä työtiloja toisten yritysten kanssa ja saat käyttöösi tulostusmahdollisuuden, kokoushuoneet, kahvinkeittimet ja paljon muuta.

 

3. Markkinoi yritystäsi verkossa 

Tämäkin on teknologian ansiota.  Kun kyseessä on yrityksesi markkinointi, sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Instagram ja Twitter ovat tehokkaita, tuloksia tuottavia, pienikustannuksisia markkinointiratkaisuja yrityksellesi. 

 

Unohda printtimainonta, unohda lentolehtiset.  Esimerkiksi kohdennettujen mainosten avulla Facebookissa pienyritykset voivat löytää ja saavuttaa asiakkaansa joka kerta vain murto-osalla perinteisen mediakampanjan kustannuksista.

 

4. Ei enää paperia 

Sano hyvästit paperille, tulostinmusteelle ja postituskuluille.  Tallenna asiakirjat ja kuitit PDF-muodossa ja valitse sen sijaan pilvitallennustila.  Asiakirja allekirjoitettavana?  Käytä Adobe Sign -ratkaisua esimerkiksi asiakirjojen allekirjoittamiseen ja tallenna ne sitten PDF-muotoon ja olet valmis.

Et säästä vain tulostukseen ja paperiin kuluvaa rahaa, vaan säästät myös toimitilojen ulkopuoliseen arkistointiin ja arkistointikaappien fyysiseen säilytystilaan kuluvaa rahaa. 

 

5. Osta käytettyjä laitteita 

Uusien laitteiden ostaminen on haaste jokaiselle pienyritykselle.  Miksi et ostaisi käytettyjä, kunnostettuja laitteita ja huonekaluja sen sijaan?  

B2B-markkinaverkkosivustot kuten Exapro  ovat mahtava paikka ostaa käytettyjä laitteita, olipa kyse puusta, metallista, muovista, pakkauksista tai tekstiileistä.

Jos tarvitset käyttöpääomaa liiketoimintasi helpottamiseksi, ota yhteyttä CapitalBox nähdäksesi, kuinka me voimme helpottaa PK-yrityksesi pyörittämistä.  CapitalBox on yksinkertaistanut pienyritysten luotonantoa.  Pk-yrityslainahakemuksemme voidaan täyttää verkossa tai älypuhelimella. 

 

Hakemuksen täyttö kestää vain minuutteja ja kun se on hyväksytty, saat tarvitsemasi käyttöpääoman silloin kun tarvitset sitä.

 

Tässä on lisärahoitusta yrityksellesi!

 

 

Lue lisää pk-yrityksen rahoituksesta