Julkaistu17.05.2019
Viimeksi muokattu
29.04.2022

2 syytä miksi pk-yritysten omistajat eivät pidä lainan ottamisesta pankista

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat Euroopan talouden ydin. Ne edustavat yli 99 % EU:n yrityksistä, työllistävät kaksi kolmesta työntekijästä ja tuottavat 57 senttiä jokaisesta jalostusarvon eurosta. Samaan aikaan ne kamppailevat saadakseen käyttöpääomaa ja kertovat tämän olevan yksi suurimmista pk-yrittäjien päivittäin kohtaamista haasteista.

Yrityslainat ja luottojärjestelyt ovat edelleen yksi yleisimmistä yritysrahoituksen lähteistä EU:n pk-yrityksissä. Perinteiset pankit kuitenkin hylkäävät monien yritysten hakemuksen tai lainatarjous ei vastaa yrityksen omistajan odotuksia määrän tai ehtojen osalta. Lähes 20 % pk-yrityksistä ei onnistunut saamaan koko suunnittelemaansa pankkilainaa vuonna 2018. 
Pääsääntöisesti pk-yritykset kertovat seuraavat kaksi syytä yleisimmiksi syiksi, joilla perinteiset rahoituslaitokset hylkäävät heidän rahoitushakemuksensa:

 

Pankit eivät luota alle 3 vuotta vanhoihin yrityksiin

Pankki saattaa hylätä pienyrityksen lainan, koska yritys on liian nuori verrattuna sen vaatimuksiin johtuen yrityksen luottokelpoisuuden puutteesta tai huonojen henkilökohtaisten luottotietojen takia. Vakuuksia saatetaan myös vaatia, mikä voi olla lähes mahdotonta saada tässä vaiheessa liiketoimintaa.

Yrityksen luottokelpoisuuden todistaminen on aikaa vievä prosessi

Hakemus- ja arviointiprosessi saattaa jatkua pitkään, ja tämä yhdessä luottokelpoisuuteen vaadittavan paperityön kanssa pitää pk-yritysten suunnitelmat odottamassa. Useimmat pienyritysten omistajat tarvitsevat yrityslainaa nopeasti rahoittaakseen projekteja, jotka toteutuessaan saavat heidät erottumaan kilpailijoistaan.

Jokaiselle yrityksen omistajalle on selvää, että rahoitusvaikeudet liiketoiminnan alkuvaiheessa voivat vaikuttaa heidän yrittäjyyteensä. Tässä vaiheessa pääoma on erittäin tärkeää kaikille yrittäjille henkilöstön palkkaamiseen ja koulutukseen, varaston ostamiseen, uusien tuotteiden kehittämiseen tai vain käyttöpääomaan huonoina aikoina.

Yrityslainojen pitäisi olla joustavia ja mukautua modernehin rahoitustarpeisiin. Siksi CapitalBox tekee sen, mihin perinteiset pankit eivät pysty – me liikumme yrityksesi nopeudella.

Me olemme finanssiteknologian uranuurtaja ja olemme ylpeitä yrityslainastamme, jossa oleellisina piirteinä ovat ominaisuudet, kuten:

  • 5 minuutin hakemus 
  • Henkilökohtainen palvelu
  • Nopea vastausaika
  • Laina käyttöösi välittömästi 
  • Selkeä takaisinmaksuohjelma

Nyt tiedät, että sinulla on vaihtoehto – sinua ei jätetä yksin. Me uskomme yritykseesi.

Kuulostaako hyvältä? Tutustu CapitalBoxin yrityslainaan ja lähetä hakemuksesi. Otamme sinuun yhteyttä pian.

Toivomme, että pidit tästä artikkelista. Ollaan yhteydessä!  

 

Lue lisää pk-yrityksen rahoituksesta

 

LAINA TOIMINIMELLE - NÄIN SE ONNISTUU