Julkaistu23.12.2019
Viimeksi muokattu
29.04.2022

Tarkistuslista yrityksesi valmistamiseksi joulun jälkeiseen aikaan

Talven hiljentämät markkinat tai sesongin jälkeinen myynti vaikuttavat melko moniin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Joillekin tämä tulee yrityksen kokeman myynnin kasvun jälkeen, mutta toisille se on vain yrityksen kausivaihtelua.

Joulun jälkeinen aika voi olla vaikea hetki mille tahansa pienelle tai keskisuurelle yritykselle, mutta voit kääntää sen eduksi. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, kuinka selviät tästä jaksosta ja hyödynnät sen parhaiten yrityksessäsi:

Päivitä verkkoarviosi

Jos sinulla oli hyvä myyntijakso, tämä on täydellinen aika pyytää asiakkailtasi palautetta. Tee palautteen antamisesta tai kokemuksen jakamisesta helppoa asiakkaillesi!

Tällä tavoin voit tarkastella yrityksesi vahvuuksia, ja saat myös hyvän kuvan siitä, millä osa-alueilla on parannettavaa.

Jos toimit vähittäiskaupan alalla, joulupyhien jälkeen tuotteita usein vaihdetaan ja palautetaan paljon. Tämä on hyvä tilaisuus keskustella asiakkaidesi kanssa ja tehdä muutoksia tuotteeseesi. Kun olet tutustunut palautteeseen ja toteuttanut muutokset, palautusaste saattaa pienentyä tulevaisuudessa. Juuri tätä tulosta toivomme!

 

Suunnittele seuraavaa vuotta

Se, että alasi on hiljentynyt, ei tarkoita, että sinun pitäisi tehdä samoin! Hyödynnä hiljaisempaa kautta ja valmistaudu tulevaan vuoteen. Seuraavassa on muutamia alueita, joita voisit kehittää tämän ajanjakson aikana:

  • Aseta uusia tavoitteita
  • Luo uutta sisältöä etukäteen
  • Suunnittele budjettisi
  • Keksi uusia ideoita

 

Julkaise uusi palvelu tai tuote tai luo palvelu- tai tuotepaketti

Nyt kokemasi hiljaiset hetket luovat hyvän tilaisuuden kokeilla jotakin uutta!  Koska et tarvitse aikaa tavallisiin tehtäviin kuten yleensä, esittele jotakin uutta asiakkaillesi.  Jotkut omistajat harkitsevat:

  • uusia tuotteita  
  • uutta palvelua  
  • laajennettua tai uutta versiota jostakin, jota tarjoat jo  
  • palvelujen tai tuotteiden niputtamista tuottavammaksi paketiksi 

Uusien tuotteiden julkaisu tai olemassa olevien tuotteiden muuttaminen on aikaavievä prosessi. Käytä ylimäääräinen aika tämän alueen kehittämiseen. Selvitä, voitko täyttää jonkin asiakkaasi tarpeen, mieti markkinointikeinoja tälle tuotteelle ja mikä olisi voittosi.

Kannattaa muistaa, että uusien tarjouksien luominen voi myös johtaa myynnin kasvuun.

 

Osoita arvostuksesi

Koska edelliset viikot olivat erittäin kiireisiä, hyödynnä tämä hetki tavoittaaksesi uskollisimmat asiakkaasi. Kiitä heitä yrityksesi tukemisesta. Keksi erikoistarjous tai ainutlaatuinen räätälöity tarjous.

Asiakkaat, jotka tukivat sinua koko vuoden, arvostavat sitä.

 

Tee muutoksia

Uutta vuotta pidetään usein uutena alkuna. Jos ajattelit esitellä uuden brändäyksen tai uuden tyylin sosiaalisen median julkaisuillesi, nyt on hyvä aika tehdä se. Muutos huomataan ja otetaan vastaan positiivisesti. Useimmat ihmiset odottavat muutoksia vuoden alussa.

 

Pysy positiivisena

Jos näet, että myyntisi ei vastaa odotuksiasi, se saattaa alentaa motivaatiota. Varmista ensin, että odotuksesi vastaavat ennusteitasi tälle jaksolle.

Muista, että motivaatio sai alun perin sinut aloittamaan, ja ainoastaan sinnikkyys pitää sinut liikkeellä! Pysy siis positiivisena ja tuottavana. Keskity siihen, mitä olet jo saavuttanut, äläkä arkaile tehdä suunnitelmia tulevaisuutta varten. Tulevan odottaminen auttaa sinua stressaavien kausien läpi.

 

Huolehdi kassavirrastasi

Jos ennakoit hiljaisempaa kautta, voit valmistaa kassavirtasi siihen. Varmista, että palkat, laskut, kulut ja ylimääräiset kulut maksetaan ajallaan, niin yrityksesi pysyy turvassa hiljaisempina kausina. Ylimääräinen rahoitus, kuten yrityslaina, voi olla oikea ratkaisu, kun haluat valmistautua mahdollisiin vajauksiin.

CapitalBox voi olla mahtava kumppani sinulle tässä tapauksessa. Pyrimme auttamaan yrityksiä ylläpitämään kasvuaan yrityslainamme avulla. Saat selville vain muutamalla napsautuksella, kuinka paljon rahaa yrityksesi voi saada.

 

Hae yrityslainaa täältä

 

Älä pelkää pyytää apua

Tehtävien delegointi on taito, jonka jokaisen yrityksen omistajan pitäisi oppia. Se voi säästää sinulta paljon aikaa ja rahaa.

Jos tiimisi on pieni ja heillä on kädet täynnä töitä, laajenna perspektiiviäsi. Täydentävät palvelut voisivat myös olla hyvä testi yrityksellesi. Tutki tarkasti, millä alueilla yrityksesi voi saada tukea.

Jos odotat hiljaisempaa kautta joulun jälkeen, kehotamme tutkimaan yritykseesi liittyviä strategisia näkökohtia, suunnittelemaan enemmän ja asettamaan selkeät tavoitteet vuodelle 2020! Siten varmistat, että voit nauttia juhlapyhistä ystäviesi ja sukulaistesi kanssa levollisin mielin.

Muista pysyä positiivisena, olla asiakkaidesi käytettävissä ja uskaltaa pyytää apua.