Julkaistu07.05.2020
Viimeksi muokattu
29.04.2022

Ilmaisia työkaluja ja resursseja COVID-19-pandemiasta kärsiville yrittäjille

Koronaviruskriisillä on ollut suuri vaikutus pienyrityksiin. Yritykset joutuvat mukautumaan nopeasti koronaviruspandemian aiheuttamiin erilaisiin muutoksiin liikevaihdon vähenemisestä etätyöhön siirtymiseen. 

Yhä useammat yritykset tarjoavat tuotteitaan ilmaiseksi pienille ja keskisuurille yrityksille auttaakseen näitä pysymään pinnalla näinä hämmentävinä aikoina. 

Kokoustyökalut 

Google tarjoaa videopuhelutyökalunsa premium-version ilmaiseksi heinäkuuhun 2020 asti. Tarkoituksena on tukea yrityksiä ja kouluja, jotka joutuvat toimimaan etäyhteyksillä koronaviruksen takia. Ominaisuuksiin kuuluu korkeintaan 250 osallistujaa puhelua kohti, suoratoisto jopa 100 000 katsojalle verkkotunnuksen sisällä sekä mahdollisuus tallentaa kokoukset Google Driveen. 

Adobe tarjoaa Adobe Connect -palvelua, joka on verkkoneuvottelualusta korkeintaan 25 osallistujan kokouksiin. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat käyttää sitä vapaasti 1.7.2020 saakka. 

Cisco tarjoaa ilmaisia ​​90 päivän lisenssejä rajoittamattomalla käyttöoikeudella Webexiin. Sen avulla yrityksesi voi isännöidä videoneuvotteluja, verkkokokouksia, näytönjakoa ja webinaareja. 

Jamm tarjoaa ääni- ja videoyhteistyökalunsa kaikille etätiimeille ilmaiseksi neljän kuukauden ajan. 

Zoho Remotely tarjoaa verkko- ja mobiilisovelluksiaan ilmaiseksi pienyrityksille 1.7.2020 saakka. Se auttaa etätiimejä kommunikoimaan, tekemään yhteistyötä ja olemaan tuottavia. 

BlueJeans tarjoaa ilmaisen pääsyn videokonferenssipalveluunsa ensihoitajille ja kansalaisjärjestöille 90 päivän ajan. 

 

Etätyö 

Align Technologies tarjoaa Huddle Tools -ohjelmistonsa ilmaiseksi pienyrityksille auttaakseen tiimejä parantamaan viestintäänsä sekä hallitsemaan tehtäviä koronaviruskriisin aikana. 

Tuottavuus- ja yhteistyövälineitä tarjoava Atlassian tarjoaa pilvituotteitaan ilmaiseksi pienyrityksille alle 10 henkilön tiimeille. 

Microsoft tarjoaa ilmaisen kuuden kuukauden Office 365 E1 -kokeiluversion, johon sisältyy Microsoft Teams. 

Evernote tarjoaa ilmaisen rekisteröitymisen ja pääsyn Evernote Basic -versioon. Tee muistiinpanoja, pidä päiväkirjaa ja tallenna mitä tahansa verkosta. Evernoten avulla voit tallentaa ja jakaa tietoja nopeasti ja turvallisesti. 

 

Siirtyminen verkkoon 

Shopify tarjoaa pidennetyn 90 päivän kokeilujakson uusille asiakkaille. Asiakkaat, jotka ovat tällä hetkellä 14 päivän kokeilujaksolla, voivat pidentää sen ilmaiseksi 90 päivän mittaiseksi. 

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ilmoitti 18. maaliskuuta, että Workplace, yksi Facebookin yrityksille suunnatuista sosiaalisen verkoston maksullisista työkaluista, tarjotaan maksutta valtion virastoille ja pelastuspalveluille 12 kuukauden ajan. 

 

Oppiminen 

LinkedIn tarjoaa 16 ilmaista LinkedIn-verkkokurssia, jotka sisältävät vinkkejä tuottavuuden ylläpitämiseen, suhteiden luomiseen etäyhteydellä, virtuaalisten kokousvälineiden käyttämiseen sekä perheen ja työn tasapainottamiseen terveellisellä tavalla. 

Codeacademy tarjoaa 10 000 ilmaista apurahaa Codecademy Pro -järjestelmään lukio- ja korkeakouluopiskelijoille ympäri maailmaa koko loppuvuoden ajaksi. 

 

Markkinointi 

Omniconvert, alusta A/B-testaukselle, verkkokokemuksen personointiin, sekä edistyneeseen segmentointiin, tarjoaa 5 miljoonan euron arvosta krediittejä Omniconvert-alustalle. 

Hootsuite tarjoaa ilmaisen pääsyn maksulliselle sosiaalisen median hallinta-alustalleen 1.7.2020 saakka. 

Moz tarjoaa ilmaisen pääsyn yli kymmeneen Moz Academyn SEO-kurssiin 31.5.2020 saakka. Kurssit kattavat aiheita avainsanatutkimuksesta takaisinlinkkauksen perusteisiin ja muuhun. 

 

Muut palvelut 

WeTransfer tarjoaa ilmaiseksi yhteistyöhön perustuvan esitystyökalun Paste Pron kolmeksi kuukaudeksi alustalle liittyville uusille tiimeille. 

Headspace tarjoaa ilmaisia ja milloin tahansa kuunneltavia meditaatioita.