Julkaistu06.03.2020
Viimeksi muokattu
29.04.2022

Vuoden 2020 yritysverokalenteri: milloin yrityksesi verot erääntyvät?

Jos et työskentele kirjanpito- tai rahoitusyrityksessä, et varmaankaan odota innolla verojen ilmoittamista ja maksamista. Kuitenkin ilmoituksen valmistelun ja aikataulun selvittämisen ansiosta yrityksesi ei tarvitse maksaa kuluja ja jäännösveroja. 

Katsotaanpa, mitkä ovat yrityksesi tärkeät verotuspäivämäärät. Näiden määräaikojen seuranta auttaa pitämään maksusi järjestyksessä vuoden aikana. 

Yritysverotuksen määräajat vuonna 2020 

Yritysverotuksen määräajat riippuvat yrityksesi tyypistä. Tässä ovat tärkeimmät yritysverotuksen määräajat, jotka on tiedettävä: 

 

Yritysveroilmoituksen määräajat 

Eräs tärkeimmistä yrityksen verojen ilmoittamisen osista on veroilmoituksen jättäminen. Sitä käytetään varmentamaan suorittamasi maksut tähän päivään mennessä ja todentamaan muita yrityksesi tietoja. 

Seuraavassa ovat yritysveroilmoitusten määräpäivät vuonna 2020: 

Yhteisö antaa veroilmoituksen 4 kuukauden kuluessa siitä, kun tilikauden viimeinen kalenterikuukausi on päättynyt. Verotuksen päättymispäivä on merkitty verotuspäätökseen. Verotus päättyy kuitenkin viimeistään 10 kuukautta tilikauden viimeisen kalenterikuukauden päättymisen jälkeen. Yhteisön jäännösveron eräpäivä on verotuksen päättymiskuukautta seuraavan toisen kuukauden 3. päivä. Yhteisön veronpalautus maksetaan verotuksen päättymiskuukautta toiseksi seuraavan kuukauden 5. päivänä.

Koko kalenterin voi tarkistaa täältä.

 

Elinkeinoveron ja yhteisöveron määräajat 

Seuraavassa ovat yritysveroilmoitusten määräpäivät vuonna 2020: 

 • 1.6. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 31.1.2020.
 • 30.6. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 29.2.2020.
 • 31.7. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 31.3.2020.
 • 31.8. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 30.4.2020.
 • 30.9. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 31.5.2020.
 • 2.11. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 30.6.2020.
 • 30.11. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 31.7.2020.
 • 31.12. - Yhteisön veroilmoitus - Yhteisön veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä, jos tilikausi on päättynyt 31.8.2020.

Koko kalenterin voi tarkistaa täältä.

 

ALV-määräajat 

Seuraavassa ovat yritysveroilmoitusten määräpäivät vuonna 2020: 

 • Viimeisen kuukauden 20. päivä EU:n arvonlisäveroa koskevasta alv-lausunnosta 
 • 2.3. - Vuosimenettelyssä olevien oma-aloitteisten verojen eräpäivä - Vuosimenettelyssä olevat arvonlisäverovelvolliset kuten esimerkiksi alkutuottajat ja kuvataiteilijat antavat arvonlisäveroilmoituksen ja maksavat arvonlisäveron vuodelta 2019.

Koko kalenterin voi tarkistaa täältä.

 

Työnantajan verojen määräajat 

Seuraavassa ovat yritysveroilmoitusten määräpäivät vuonna 2020: 

 • 12.3. – Työnantajasuoritukset - Helmikuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä.
 • 13.4. – Työnantajasuoritukset - Maaliskuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä.
 • 12.5. - Oma-aloitteisen veron eräpäivä - Oma-aloitteisen veron eräpäivä: veroilmoituksen sekä verojen maksun eräpäivä. Maaliskuun arvonlisävero ja arpajaisvero sekä huhtikuun ennakonpidätykset ja lähdeverot suorituksista, joita ei ilmoiteta tulorekisteriin (esimerkiksi koroista, osingoista ja ylijäämistä) sekä vakuutusmaksuvero.
 • 12.6. – Työnantajasuoritukset- Toukokuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä.
 • 13.7. – Työnantajasuoritukset - Kesäkuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä.
 • 12.8. – Työnantajasuoritukset - Heinäkuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä. Neljännesvuosittain maksettavien huhti-kesäkuun työnantajasuoritusten maksun eräpäivä.
 • 14.9. – Työnantajasuoritukset - Elokuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä.
 • 12.10. – Työnantajasuoritukset - Syyskuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä.
 • 12.11. – Työnantajasuoritukset - Lokakuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä. Neljännesvuosittain maksettavien heinä-syyskuun työnantajasuoritusten maksun eräpäivä.
 • 14.12. – Työnantajasuoritukset - Marraskuun työnantajasuoritusten (ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksu) maksun eräpäivä.

Koko kalenterin voi tarkistaa täältä.

 

Yritysverotuksen määräaikojen ymmärtäminen 

Yritysverotuksen määräaikoja sovelletaan erityyppisiin yrityksiin. Sinun on noudatettava oman yritystyyppisi määräaikoja. Useimpien yritysten on myös oltava tietoisia neljännesvuosittaisista määräajoista. 

Jos määräaika sattuu lauantaille, sunnuntaille tai kansalliselle vapaapäivälle, määräaika on seuraavana työpäivänä. Jos olet epävarma, kysy neuvoa veroasiantuntijalta tai osoitteesta vero.fi.

 

Varmista, etteivät verosi yllätä sinua! 

Valmistaudu etukäteen määräaikoihin lisäämällä muistutukset kalenteriisi. Siten sinulla on riittävästi aikaa hyödyntää taloudellista suunnittelua ja kasvumahdollisuuksia hyvissä ajoin ennen määräaikaa. 

Hyvä talouskalenteri auttaa sinua pitämään yrityksen raiteillaan koko tilikauden — ja varmistamaan, ettet vahingossa jätä huomioimatta tärkeitä päivämääriä tai mahdollisuuksia. Kirjanpidon ulkoistaminen voi niin ikään olla tarkoituksenmukainen keino antaa ammattilaisen hoitaa yrittäjän verotukselliset asiat.