Julkaistu29.09.2020
Viimeksi muokattu
22.09.2021

Facebook: Näin luot yritykselle Facebook-sivun

Facebook: Näin luot yritykselle Facebook-sivun 

Facebookin suuret käyttäjämäärät ja toimivat markkinointityökalut ovat nostaneet sen yhdeksi tärkeimmistä kanavista, joilla yritykset voivat tavoittaa uusia asiakkaita ja jatkaa kasvuaan. Facebook tarjoaa monia eri markkinointitapoja, mutta aivan ensiksi yritykselle on luotava oma Facebook-sivu. Yrityssivun hyötyihin kuuluu, että sen avulla voit laatia Facebook-mainoksia, jotka ovat elintärkeitä useimmille tämän päivän yrityksille. Facebook-sivun luominen on helppoa, toimi näin:  

 

Vaihe 1: Mene osoitteeseen facebook.com/pages/create  
 
Vaihtoehtoisesti voit avata Facebookin, napsauttaa "Luo"(Create) (1) ja valita sitten alasvetovalikosta "Sivu" (Page) (2). 

 

facebook-1

 

 

Vaihe 2: Syötä yrityksen tai brändin nimi (1) ja valitse toimiala (2). 

 

facebook-2

 

 

Vaihe 3: Syötä yrityksen osoite 
 
Riippuu yrityksesi tyypistä, onko osoitetta tarpeen ilmoittaa. Esimerkiksi kauneushoitolan osoite on asiakkaiden kannalta hyvin oleellista tietoa.  

 

facebook-3

 

 

Vaihe 4: Lisää profiilikuva.  

 

facebook-4

 

 

Profiilikuvan mitat  
Yrityksen profiilikuva muistuttaa monella tapaa tavallisia Facebook-profiilikuvia. Käytä kuvia, jotka ovat kooltaan vähintään 180x180 pikseliä. Muista myös, että Facebook rajaa kuvat ympyränmuotoisiksi mainoksissa ja päivityksissä.  
 

Vaihe 5: Lisää kansikuva.  

 

facebook-5

 

 

Kuten sivut ilman profiilikuvaa, myös kansikuvattomat sivut voivat vaikuttaa epäilyttäviltä. Profiilikuvasta poiketen kansikuvan ei kuitenkaan tarvitse olla pysyvä. Voit vaihtaa kansikuvan esimerkiksi, kun haluat korostaa tiettyä tarjousta tai tulevaa tapahtumaa. Juuri kansikuva kiinnittää yleensä sivulla vierailevien ihmisten huomion, joten siihen kannattaa panostaa.  
 

 

facebook-6

 

 

Helpoin tapa luoda kansikuva on käyttää ilmaista verkkotyökalua nimeltä Canva. Yllä näkyvän kuvan laatimiseen kului vain 1 minuutti – niin helppoa se on! Canvassa on jo valmiina kaikki tarvittavat mitat ja mallit kansikuville ja muille Facebook-kuville. Työkaluun perehtymiseen voi kulua enemmän kuin minuutti, mutta jos käytössäsi ei ole muita editointiohjelmia ja opit käyttämään sitä, Canva voi olla arvokas työkalu myös Facebook-päivitysten ja mainosten luomiseen.  

 

Kansikuvan mitat 

Kaikki yritykset eivät tarvitse loistokasta kansikuvaa, vaan tavallinen kuva voi toimia aivan yhtä hyvin. Facebook rajaa kuvat 820x312 pikseliin (kuvasuhde 2.628:1) tietokoneella ja alle 640x360 pikseliin (kuvasuhde 1.882:1) älypuhelimilla. Tämä tarkoittaa, että kaiken tärkeän tiedon tulee sijaita punaisen ruudun sisäpuolella oheisen kuvan mukaisesti.  

 

facebook-6

 

 

Vaihe 6: Kerro lisätietoa yrityksestäsi 

Onneksi olkoon, olet nyt luonut yrityksellesi Facebook-sivun! Täydennetään sitä vielä kertomalla hieman lisää yrityksestäsi. Mene profiilikuvasi alta löytyvään valikkoon ja valitse kohta "Tietoja" (About) (sinun on ehkä ensin valittava "Näytä lisää" (See more)). 

 

facebook-8

 

 

facebook-9

 

 

Huolellisesti täytetty Tietoja-osio auttaa lisäämään asiakkaiden luottamusta yritystäsi kohtaan. Jos yrityksesi on ravintola, voit myös lisätä ruokalistan (4) lataamalla sen kuvatiedostona tai PDF:nä.  

Yleistä-osiossa (1) voit luoda @käyttäjänimen, jonka avulla asiakkaat voivat löytää yrityssivusi helpommin etsiessään sitä Facebookista. Tässä tapauksessa käyttäjänimi voisi olla @Example.  

Tarinamme-osiossa (5) voit kertoa yrityksestäsi lyhyesti. Voit myös lisätä kiinnostavan bannerikuvan.  

 

Vaihe 7: Lisää painike  

Viimeinen oleellinen vaihe Facebook-yrityssivun luomisessa on painikkeen laatiminen. Sen avulla voit kannustaa sivun vierailijoita yrityksesi kannalta hyödylliseen toimintaan.  

 

facebook-10

 

 

Tällaista toimintaa voi olla esimerkiksi tuotteeseen tutustuminen tai yhteyden ottaminen yritykseesi. Facebook tarjoaa useita eri painikevaihtoehtoja. Aloita napsauttamalla "Lisää painike" (Add a Button) (1) ja valitsemalla tavoite.  

 

facebook-11

 

 

Päätavoitteita on viisi, ja niihin liittyy lisäksi alatavoitteita. Kun valitset tavoitteen, näet painikkeen esikatselukuvan ylhäällä oikealla (1). Tässä katsaus tavoitteista:  

a) Ajanvaraus (2) 

Tämä painike on hyvä valinta kauneushoitoloille, hammashoitoloille tai muille palveluyrityksille, jotka edellyttävät ajanvarausta etukäteen.  

b) Yhteydenotto yritykseesi (5) 

Tämän painikkeen avulla ihmiset voivat saada sinuun yhteyden. Voit valita yhteydenottokanavaksi esimerkiksi sähköpostin, puhelimen, Messengerin tai linkin.  

c) Lisätietoja yrityksestäsi (6) 

Onko yritykselläsi kiinnostava tarina? Voit lisätä painikkeen, joka toimii linkkinä Facebook-videoon tai ulkoiselle verkkosivustolle.  

d) Ostoksille (7) 

Tämä on useimpien verkkokauppojen tärkein painike. Aseta painike toimimaan linkkinä tuotevalikoimaan tai tarjoukseen.  

Sovelluksen lataaminen tai pelin pelaaminen (8) 

Tämä painike toimii linkkinä ulkoiseen sovellukseen tai peliin.  
 

 

Nyt yrityksesi on valmiina Facebookiin  

Kun yrityssivusi on valmis, voit ryhtyä hyödyntämään kaikkia Facebookin tarjoamia tapoja uusien liidien ja asiakkaiden tavoittamiseksi. Kaipaatko inspiraatiota? Tutustu artikkeleihimme "8 vinkkiä yrityksen somejulkaisuihin" ja "Näin pääset alkuun Facebook-mainonnassa"!