Julkaistu28.03.2023
Viimeksi muokattu
28.03.2023

Kohti kestävää tulevaisuutta: World RX ilmoittaa yhteistyöstä Multituden kanssa

Alan johtava fintech-palveluntarjoaja esittelee palveluitaan rallicrossin kärkikahinoissa

München, 20. maaliskuuta 2023 – Lähestyessään kymmenettä kilpailukauttaan vuonna 2023 FIA:n rallicrossin maailmanmestaruuskilpailu on tänään ilmoittanut yhteistyöstä pörssissä noteeratun, täysin lisensoidun fintech-asiantuntijan Multitude SE:n kanssa.

Itsenäisten liiketoimintayksiköidensä SweepBankin, Ferratumin ja CapitalBoxin avulla Multitude on ollut mukana rallicrossin parissa jo useiden vuosien ajan, mutta tämä kausi on yritysten emoyhtiölle ensimmäinen virallinen osallistuminen. Multitude perustettiin Suomessa vuonna 2005 keskittyen aluksi Pohjoismaihin ja Baltian maihin, mutta nykyään se työllistää jo 700 työntekijää ja palvelee noin 400 000 asiakasta 19 maassa pääasiassa Euroopassa.

Fintech-palvelujen kansainvälisenä edelläkävijänä brändi hyödyntää alan johtavaa asiantuntemustaan, työkalujaan ja resurssejaan finanssiteknologian skaalaamiseen ja kasvattamiseen kestävällä tavalla. Sen itsenäiset liiketoimintayksiköt tarjoavat digitaalisia rahoitus- ja mobiilipankkipalveluja kuluttajille ja pk-yrityksille tavoitteenaan tehdä rahoituksesta helposti saatavilla olevaa kaikille.

Multituden tulevaisuuteen keskittyvä lähestymistapa on yksi monista synergioista, jotka konserni jakaa World RX:n kanssa. World RX:stä tuli viime vuonna ensimmäinen merkittävä moottoriurheilusarja, joka siirtyi polttomoottoreista ympäristöystävällisempään sähkövoimaan. Samaan aikaan Klara Andersson mullisti kauden, sillä hän oli ensimmäinen naiskuljettaja, joka ajoi koko kauden korkeimmalla tasolla ja saavutti myös ensimmäisenä palkintosijan.

Yhtäläisesti Multitude on luvannut vähentää hiilidioksidipäästöjään ja hiilijalanjälkeään vuoteen 2025 mennessä osana ESG-sitoumustaan tehdä rahoituspalveluista nopeita, helppoja ja ennen kaikkea ympäristöystävällisiä ja pyrkiä samalla lisäämään sukupuolten välistä tasapainoa yhtiön johtotehtävissä.

Osana uutta sopimusta Multitude tulee hyötymään World RX -kilpailuviikonloppuisin mm. radan varrella tapahtuvasta brändäyksestä, lisänäkyvyydestä palkintokorokkeella ja haastattelukuvioista suoran lähetyksen aikana.

 

Arne Dirks, Rallycross Promoter GmbH:n toimitusjohtaja, sanoi seuraavasti:

"Olemme tunteneet Multitude-perheen jo jonkin aikaa SweepBankin, Ferratumin ja CapitalBoxin kautta, ja nyt emoyhtiön mukaantulo on osoitus siitä arvosta, jonka sen liiketoimintayksiköt ovat saaneet osallistumisestaan World RX:hen. Multituden toimitusjohtaja Jorma Jokela on todellinen visionääri ja tämän kumppanuuden kantava voima, ja olemme iloisia voidessamme tehdä tiivistä yhteistyötä samanhenkisten ihmisten ja todellisten moottoriurheilun harrastajien kanssa.

Keskustelujen käynnistyttyä kävi heti selväksi, että meillä on keskinäinen ymmärrys ja monia yhteisiä arvoja. Multitudella on vahva kokemus menestystarinoiden luomisesta omalla alallaan, ja odotamme innolla, että pääsemme yhdessä kirjoittamaan seuraavaa lukua ja kasvamaan yhdessä, kun World RX kisaa jännittävän sähköisen aikakautensa toiselle kaudelle."

 

Multituden toimitusjohtaja Jorma Jokela kommentoi:

"World RX ja Multitude Group sopivat erinomaisesti yhteen. Molemmat vauhditamme menestystarinoitamme uusimman teknologian ja innovaatioiden avulla. Nämä täyssähköautot ovat jopa nopeampia kuin Formula 1-autot, mutta tekevät silti "omasta liiketoiminnastaan" helppoa ja vihreää, aivan kuten me teemme rahoituspalveluille. Olemme innoissamme siitä, että jaamme tämän yhteisen tavoitteen WRX:n kanssa, ja siksi työskentelemme mielellämme yhdessä muutosten aikaansaamiseksi toimialoillamme." 

 

Lisätietoja: 

Russell Atkins | PR & Communications Manager, FIA World Rallycross Championship
Rallycross Promoter GmbH 
Herman-Weinhauser Straße 73 | 81673 München | Saksa
Puhelin: +44 7971 748906
Sähköposti: russell.atkins@fiaworldrallycross.com 
Web: www.fiaworldrallycross.com