Julkaistu26.10.2020
Viimeksi muokattu
23.03.2022

Capitalbox Ostaa Alankomaisen Spotcap-Rahoitusyhtiön

CAPITALBOX OSTAA ALANKOMAISEN SPOTCAP-RAHOITUSYHTIÖN VOIDAKSEEN PAREMMIN TUKEA PIENYRITYKSIÄ EUROOPASSA

Euroopan johtava rahoituspalveluja pk-yrityksille tarjoava verkkoalusta CapitalBox on ilmoittanut ostavansa talousteknologiayritys Spotcap Globalin Alankomaiden toiminnan. Yhdistyminen on osa CapitalBoxin laajentumista Eurooppaan. Spotcap NL lukeutuu Alankomaiden merkittävimpiin verkossa toimiviin yrityslainantarjoajiin, joiden kohderyhmää ovat pk-yritykset.  

Yhdistyminen Spotcap NL:n kanssa on merkittävä virstanpylväs CapitalBoxin pyrkimyksissä kohota koko Euroopan johtavaksi pk-yritysten lainantarjoajaksi. Alankomaisen rahoitusyhtiön ostaminen vakauttaa CapitalBoxin asemaa Euroopassa ja tarjoaa parempaa jalansijaa Alankomaissa, jossa toimii yli 1,1 miljoonaa pientä ja keskisuurta yritystä.  

CapitalBox on tällä hetkellä pk-yritysten talousteknologian markkinajohtaja kuudella eurooppalaisella markkina-alueella – Alankomaissa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Liettuassa. CapitalBox tarjoaa omalla luotonantoalustallaan pk-yrityksille jopa 350 000 euroa lainaa enintään 48 kuukauden laina-ajalla ja jopa yhdessä päivässä.  

Spotcap NL:n olemassa olevat jakelukanavat tarjoavat CapitalBoxille paremman tavan tavoittaa suuremmat yritykset, joiden tarpeita perinteiset pankit eivät kykene täyttämään. CapitalBox saa käyttöönsä Spotcap NL:n markkinaosaamisen, olemassa olevan verkoston ja ensiluokkaisen asiantuntijuuden. Talousasiantuntijuuden ja innovatiivisen teknologian yhdistelmä on nostanut Spotcap NL:n yhdeksi Alankomaiden tunnustetuimmista verkkolainantarjoajista.  

CapitalBoxin toimitusjohtaja Scott Donnelly kertoo:  

"Spotcap on rakentanut Alankomaihin upeaa liiketoimintaa. Yhdistämällä osaamisemme ja tiimimme voimme tulla entistäkin vahvemmiksi ja tarjota parempia rahoitusvaihtoehtoja pk-yrityksille, jotka tavoittelevat kasvua.  

Tämä on erityisen tärkeää, kun talous palaa normaalitilaan ja perinteiset pankit eivät kykene palvelemaan elintärkeää pk-yritystoimintaa.  

Pienet pk-yritykset ovat todellakin talouden tukipilareita. EU:n alueella noin 98 prosentilla yrityksistä on alle 50 työntekijää, ja nämä yritykset kattavat lähes 50 prosenttia alueen työpaikoista. Mitä paremmin voimme tarjota yrityksille niiden tarvitsemaa rahoitusta, sitä enemmän me kaikki hyödymme."