MEDIAKESKUS

CAPITALBOX MEDIASSA

Pk-yritykset ovat tyytyväisiä Merkeliin, mutta COVID-19-pandemian takia myönnettäviin tukiin liittyvät huolet nousevat kaikkialla Euroopassa 

Artikkeli ilmestyi alun perin Forbesissa 

Laina-alusta Capitalboxin tekemässä kyselyssä 2 000 pk-yritysten johtajaa pyydettiin nimeämään poliitikko, joka oli antanut tehokkainta tukea pandemian aikana. 63 % nimesi Saksan liittokansleri Merkelin, jonka jälkeen toisella sijalla oli 55 %:lla Ranskan presidentti Emmanuel Macron. 

Tarjoaako koronakysely yllätyksen?

Tämä artikkeli on ilmestynyt aikaisemmin Kauppalehti

Suomalaiset yrittäjät uskovat tuloskasvuun ja tukitoimiin, synkkyys vaihtunut ylivoimaiseen optimismiin

Vaihtoehtoiset lainoittajat ovat pk-yritysten ainoa toivo

Tämä artikkeli on ilmestynyt aikaisemmin Global Banking and Finance -julkaisussa

Vaihtoehtoisten lainantarjoajien on nyt jälleen kerran aika astua esiin ja edesauttaa talouden elpymistä. Pandemia on osoittanut, että avain nopeaan sopeutumiseen on teknologia. Voimme muuttaa pisteytysalgoritmejamme ja -prosessejamme vastaamaan kriisitilannetta ja näin jatkaa – joskin pienemmissä määrin – sellaisten yritysten palvelemista, joita perinteiset pankit eivät palvele.

Ratkaisu rahoitustyhjiöön: Vaihtoehtoiset lainantarjoajat ovat pk-yritysten elinehto Euroopassa

Tämä artikkeli on ilmestynyt aikaisemmin Finance Digestissä

Vaihtoehtoiset lainoittajat ovat olleet pk-yritysten luottoratkaisu rahoituspulmiin viime vuosina. Tämä rahoitusväylä eroaa perinteisistä pankeista: se on yleensä joustavampi ja nopeampi sekä johtaa useammin myönteiseen rahoituspäätökseen.

Perinteiset pankit joutuvat ponnistelemaan pysyäkseen rahoitusteknologiaa hyödyntävien innovatiivisten lainoittajien rinnalla. Rahoitusteknologiayritykset ovat onnistuneet täyttämään perinteisten pankkien jättämät palvelutyhjiöt nopeasti ja tehokkaasti, sillä niillä on käytössään uusinta teknologiaa mutta ei riesanaan aiempien sukupolvien järjestelmiä ja organisaatioita.

Capitalbox ostaa alankomaisen rahoitusyhtiö Spotcapin

Tämä artikkeli on ilmestynyt aikaisemmin Finextrassa

"Yhdistämällä osaamisemme ja tiimimme voimme tulla entistäkin vahvemmiksi ja tarjota parempia rahoitusvaihtoehtoja pk-yrityksille, jotka tavoittelevat kasvua.

Tämä on erityisen tärkeää, kun talous palaa normaalitilaan ja perinteiset pankit eivät kykene palvelemaan elintärkeää pk-yritystoimintaa.

Pienet pk-yritykset ovat todellakin talouden tukipilareita. Euroopan unionin alueella noin 98 prosentilla yrityksistä on alle 50 työntekijää, ja nämä yritykset kattavat lähes 50 prosenttia alueen työpaikoista. Mitä paremmin voimme tarjota yrityksille niiden tarvitsemaa rahoitusta, sitä enemmän me kaikki hyödymme."