Vinkkejä pienyritysten kassavirran ratkaisemiseen COVID-19:n aikana

COVID-19:n maailmanlaajuinen leviäminen tapahtuu nopeasti ja vaikuttaa moniin pk-yrityksiin. Suurin osa yritysten omistajista yrittää kovasti pitää henkilökuntansa ja asiakkaansa turvassa sekä samalla ylläpitää liikevaihtoa. Vaikka emme vielä tiedä, mitkä ovat koronaviruksen leviämisen täydelliset taloudelliset vaikutukset, voit ryhtyä toimiin minimoidaksesi yrityksesi altistumisen. Jatka lukemista nähdäksesi, kuinka voit pitää yrityksesi kassavirran mahdollisimman vahvana koronaviruksen leviämisen aikana. 

 

Tee maksuista helppoa asiakkaillesi 

Parhaat maksutavat juurtuvat asiakkaidesi mieltymyksiksi. Maksuprosessin mukauttaminen ja erilaisten työkalujen ja maksuvaihtoehtojen tarjoaminen asiakkaan tarpeiden huomioon ottamiseksi parantaa asiakkaasi ostokokemusta ja helpottaa heidän palaamistaan. 

Maksuvaihtoehtojen laajentaminen ja lähimaksamisen tarjoaminen myös auttaa heitä ja työntekijöitäsi tuntemaan olonsa turvallisemmaksi.

 

Tarjoa nouto- ja toimituspalveluja 

Jos yrityksesi toimii ravintola-alalla, on erittäin tärkeää harkita paikallisen toimituksen tarjoamista. Se on hyvä tapa pitää kassavirtaa yllä ja se tuo myös yrityksellesi positiivista mainosta. Lisäksi se voi myös tuoda uusia asiakkaita, jotka eivät ehkä ole muuten kuulleet yrityksestäsi tai yrittäneet käyttää sitä.

Harkitse rekisteröitymistä tunnettuihin jakelupalveluihin tai kauppapaikkoihin kotiinkuljetusta varten. 

 

Laskuta nopeasti 

Sinun tulee aina pyrkiä laskuttamaan asiakkaita heti, kun työsi on valmis tai etukäteen, jos mahdollista. Jos viivästytät laskutusta muutamalla päivällä, ota huomioon, että viivästytät myös maksun saamiseen kuluvaa aikaa. Ota myös huomioon, että jos maksussa on ongelmia, ne on usein vaikeampaa selvittää ajan kuluessa, jolloin rahan saaminen viivästyy entisestään. Harkitse laskujen lähettämistä sähköisesti, se on helpoin ja nopein tapa vastaanottaa maksusi ja ylläpitää kirjanpitoa. 

 

Leikkaa kustannuksia 

Voitko vaihtaa palveluntarjoajia tai leikata vuokraa? Voitko neuvotella uudelleen tai peruuttaa sellaisten asioiden tilausmaksut, joita et käytä säännöllisesti? Voitko vaihtaa matkapuhelinoperaattoria? Perehdy tarkemmin kuluihisi ja katso, miltä osa-alueelta voit leikata käyttökustannuksiasi. 

 

Yrityksen kassavirtaongelmien hoitaminen koronaviruksen leviämisen aikana on haaste. Vaikka pystyt toteuttamaan minkä tahansa yllä olevista vinkeistä, on todennäköistä, että sinun on silti vaikeaa pitää yrityksesi kassavirta terveenä tänä aikana. Suurin osa pienyrityksistä tarvitsee edelleen ylimääräistä taloudellista apua. Onneksi CapitalBox tukee yritystäsi. Voit saada nopeita ja luotettavia 2 000– 250 000 euron yrityslainoja enintään 3 vuoden ajan. Hae täältä käyttöpääomaa